Plante de interior

Plante de interior

 

 Plante de interior  Plante de interior


    Chiar si in orasele imense si agitate, aerul din exterior este mai curat si de preferat in comparatie cu cel din interior. De ce? Un motiv este ca plantele si copacii sunt curata, in mod constant, aerul de afara. Acest lucru sugereaza faptul ca proprietarul unei case sau al unui birou ar trebui sa cumpere plante - dar care dintre ele? Odata cu ideea de a merge "verde", fiecare planta de pe piata este promovata ca si un purificator de aer! Dar sa nu iti face griji - NASA a efectuat un studiu oficial cu privire la plantele purificatoare de aer, atribuind fiecareia dintre ele un punctaj bazat pe cat de bine elimina vaporii chimici, rezista la insecte si cat de usor sunt de intretinut pentru casa sau birou tau.
 

Planta de cauciuc

 
Plantele de cauciuc (sau Ficus robusta)

    Plantele de cauciuc (sau Ficus robusta) exceleaza in eliminarea toxinelor chimice (in special formaldehida) din aerul din interior. Aceasta planta  necesita mai putina lumina decat multe alte plante si intrece toti ceilalti ficusi. O fraza de precautie, totusi: frunzele plantei de cauciuc pot fi toxice, astfel incat sa fi constient de faptul ca, daca ai animale de companie in casa este bine sa evitati contactul lor cu planta! Scorul acordat de NASA in ceea ce priveste coeficientul de purificare a aerului este de 8.
 
 Scorul acordat palmierului de cauciuc de NASA in ceea ce priveste coeficientul de purificare a aerului este de 8.
 

Dracaena


    Dracaena (sau Dracaena deremensis) are un scor de 7,8 in ceea ce priveste coeficientul acordat de NASA pentru puterea ei de a purifica aerul. Luminoasa si stralucitoare, Dracaena (poreclita "Janet Craig") se va potrivi la locul tau de munca, precum si in locuinta, purificand aerul imediat cum este amplasata in camera!

Dracaena (sau Dracaena deremensis)

Iedera englezeasca


    Daca aerul unde stai este uscat, iedera englezeasca (sau Hedera helix) ar putea fi ceea ce cautai! Descrierea efervescenta a acestei plante este redata de faptul ca iedera este "un remediu pentru alergii", cu mentiunea ca 60% din mucegaiul din camera a disparut dupa doar 6 ore de la instalarea iederei in incapere. Cei bolnavi de astm, alergii sau doar din dorinta de a respira aer curat, aleg iedera englezeasca. Scorul acordat de NASA in ceea ce priveste coeficientul de purificare a aerului este de 7,8.
 
 Iedera englezeasca (sau Hedera helix)