Selectarea materialelor pentru acoperisuri

Selectarea materialelor pentru acoperisuri


Selectarea materialelor pentru acoperisuriMaterialele folosite la acoperisuri pot face o mare diferenta in modul in care arata casa ta si in modul in care acestea sunt protejate de elementele meteo. In continuare, iti prezentam cateva tipuri de acoperisuri din care poti alege.

Tipul de materiale pentru acoperisuri, pe care o persoana le poate alege pentru casa, va face o diferenta mare in ceea ce priveste aspectul locuintei. Acesta va avea, de asemenea, un impact asupra modului in care va rezista de-a lungul timpului. Exista mai multe optiuni disponibile, iar un proprietar de casa ar trebui sa aiba in vedere bugetul, robustetea si armonia arhitecturala, atunci cand ia aceasta decizie.

Iata cateva optiuni:
 
Acoperisuri din asfalt: Acesta este produsul cel mai comun in domeniul acoperisurilor. Este alegerea proprietarilor cu buget minim, deparece costa cel mai putin. Acoperisuri din asfaltAcoperisul din asfalt este conceput astfel incat sa reziste timp de decenii. Unele dintre aceste acoperisuri au garantia de a rezista douazeci de ani, altele treizeci de ani. Avantajul acestui tip de materiale este acela ca peste un acoperis existent de douazeci sau treizeci de ani poate fi asezat un nou strat de tigle. Acest lucru va economisi bani cu forta de munca. Aceste produse vin intr-o gama variata de culori, ce se pot alinia cu orice vopsea si nuanta.
 
Acoperisuri din lemn: aceste acoperisuri sunt durabile si dau stil casei. Acoperisurile din lemn bine intretinute rAcoperisuri din lemnezista pana la cincizeci de ani. Din pacate, cheresteaua din zilele noastre nu este destul de durabila ca si cea din trecut, astfel incat nu se poate ridica la nivelul celei care exista in vremea stramosilor sai. Aceste acoperisuri necesita si putina intretinere, de asemenea. Mucegaiul trebuie sa fie spalat in mod regulat. Finisajul din ulei transparent trebuie sa fie aplicat periodic. Tipurile de cherestea includ: cedru galben, alb si rosu. Aceasta optiune este una dintre alegerile cele mai costisitoare, atat din punct de vedere al fortei de munca, cat si al materialelor folosite.
 
Acoperisuri din ardezie
Acoperisuri din ardezie: acest produs a fost utilizat foarte mult, atat pe casele luxoase, cat si pe cladirile de birouri. Este folosit in zonele cu clima rece, deoarece zapada si fulgii aluneca de pe acest material. Este, de asemenea, foarte atractiv. Acoperisul din ardezie este destul de greu, astfel incat proiectarea cladirii trebuie sa fie planificat astfel incat sa detina greutati substantiale. Exista, de asemenea, un produs fabricat din cauciuc reciclat, care este de fapt ardezie. Arata la fel, dar costa mai putin.
Acoperisuri din metal 
Acoperisuri din metal: acoperisurile din metal rezista pana la cincizeci de ani si permite, de asemenea, alunecarea ghetii si a zapezii de pe ele. Otelul, cuprul, aluminiul in foi ondulate sau tiglele metalice pot furniza o serie de design-uri. Exista chiar si unele optiuni curbate pentru a arata ca placile ceramice. In functie de tipul ales, acoperisurile metalice pot varia de la ieftine la scumpe. Ele sunt durabile si usor de instalat.
 
Acoperisuri din tigleAcoperisuri din tigle: placile tip tigla sunt destul de populare. Aceste produse ceramice din lut sunt foarte rezistente la temperaturi extrem de ridicate. Tiglele rezista mult timp si sunt atractive. Totusi, ele sunt grele, astfel incat structura de sub acoperis trebuie sa fie suficient de rezistenta pentru a face fata greutatii. Chiar si versiunile mai usoare cantaresc 2,72 kg pe metrul patrat. Cele mai grele din aceasta categorie pot fi de trei ori mai grele.
 
Materiale pentru acoperisuri ar trebui sa fie selectate pe baza bugetului, robustetii dorite, a design-ului arhitectural si a schimbarilor climatice, acolo unde este construita casa.