Alimentarea cu energie din spatiul solar a 294000 de case

Alimentarea cu energie din spatiul solar a 294000 de case


    Conceptul de energie solara provenita din spatiu a fost introdus inca din 1968, insa doar recent lumea s-a deschis cu privire la ideea. Japonia vine cu un plan de actiune in aceasta privinta - un generator de 21 miliarde dolari alimentat cu energia solara din spatiu pentru a produce un gigawatt de energie sau suficienta putere pentru a alimenta 294.000 case.

    Alimentarea cu energie din spatiul solar a 294000 de case
 
  Guvernul japonez a anuntat planul inca din luna iunie, dar a existat o evolutie importanta - Mitsubishi Electric Corp si compania de design industrial IHI Corp isi unesc fortele in cursa de dezvoltare a noii tehnologii in termen de patru ani, care poate radia energie electrica inapoi pe Pamant fara a utiliza cabluri.
 
  Mitsubishi si IHI se alatura unui grup de cercetare, continand 14 alte tari, pentru a aborda sarcina descurajanta de a transforma cei patru kilometri patrati ai statiei spatiale solare a Japoniei intr-o baza de energie, in urmatoarele trei decenii. Pana in 2015, guvernul japonez spera sa testeze un satelit mic acoperit in afara cu panouri solare ce radiaza energie prin spatiu si inapoi pe Pamant.

Satelit acoperit cu panouri solare

    Exista totusi, o serie de obstacole ce necesita o munca intensa inainte ca baza de energie solara in spatiu sa devina o realitate. Transportul panourilor solare in spatiu este prea scump in acest moment pentru a fi viabile din punct de vedere comercial, asa ca Japonia trebuie sa gaseasca o modalitate de a scadea costurile. Chiar si in cazul in care costurile sunt coborate, statiile solare vor trebui sa-si faca griji in ceea ce priveste daunele provocate de micrometeoriti si alte obiecte zburatoare. Cu toate acestea, baza spatiala de energie solara functioneaza perfect in orice conditii meteorologice, spre deosebire de panourile solare de pe Pamant, care sunt la mila norilor.

Generator alimentat cu energie solara

    Japonia nu este singura tara ce a intrat in cursa pentru energia spatiului. Solaren si Compania de gaze naturale si utilitate electrica Pacific din California lucreaza impreuna la un proiect pentru a oferi 200 de megawati de energie din spatiu pe o perioada de 15 ani ce incepe din 2015.