Betonul perforat: pavajul permeabil nu lasa apa sa se scurga

Betonul perforat: pavajul permeabil nu lasa apa sa se scurga


    Sa fie clar - pavarea unei suprafete nu face ca apa de ploaie sa nu mai curga in jos, dar daca trebuie sa creati o strada, parcare, alee sau orice alta forma, o comparatie intre betonul permeabil si pavarea cu asfalt va arata multe beneficii incitante a acestei forme inovatoare de pavaj.

   Betonul perforat: pavajul permeabil nu lasa apa sa se scurga
 
     Intai de toate, aceste pungi de aer mici, inseamna mai putin material per ansamblu si, de asemenea, odata cu pretul petrolului ce devine din ce in ce mai instabil, ca resursa in sine, asfaltul bazat pe petrol nu mai este cea mai ieftina forma de pavaj. Pentru prima data in istorie, costul betonului si al asfaltului au ajuns la valori comparabile.

Costul betonului si al asfaltului au ajuns la valori comparabile

    Adaugati in costul aditional cu dispozitivele de gestionare a apei de ploaie - retele de conducte indreptate spre canalele de scurgere si iazuri de retentie si brusc, betonul permeabil incepe sa se contureze din ce in ce mai mult. Apoi, exista costurile de mediu ale drenarii substantelor chimice toxice, cum ar fi hidrocarburile aromatice policiclice (HAP), folosite ca strat sigilant pe asfalt, in ceea ce ar trebui sa fie fluxul de apa al naturii inapoi la masa de sol.
 
 Drenarea apei

    Cheia este aceea de a compara sistemele de drenare, si nu doar materialul suprafetei, in sine. In timp ce productia de beton este un producator important de gaze cu efect de sera, devine inert, dupa ce a fost solidificat, si nu necesita refinisari periodice asa cum are nevoie asfaltul. Betonul permeabil este confectionat din agregate mari, lipite cu un ciment ce are un raport de 12-20% vid si un raport de debit de aproximativ 3-8 litri de scurgere a apei pe minut.

Principiul de functionare al pavajelor din ciment

    Ca si in cazul tuturor design-urilor, selectia materialelor potrivite pentru suprafata respectiva este cheia. Reteaua de beton are zece pasi pentru a asigura o instalare reusita a betonului permeabil. Spatiile cu continut ridicat de argila, nu pot fi candidatii potriviti pentru pardoselile permeabile, deoarece acestea sunt predispuse la infundare. Cu toate acestea, una dintre tacticile utilizatea pe mai multe proiecte, in nord-vestul Pacificului, este aceea de a combina tipurile de pavaj, astfel incat benzile de drenare mari de pavaj permeabile pot inlocui conductele subterane traditionale si canalizarile acoperite.
 
Combinarea tipurilor de pavaje

    Acest beton dispune de studii de caz in proiectele in care a fost folosit pavajul permeabile care arata cum si unde acest tip de pavaj intuitiv este cel mai bine utilizat, iar Asocitia Nationala de Mix de Beton au disponibile demo-uri de instalare.