Trucul magic din chiuveta: "Unde se duce apa?"

Trucul magic din chiuveta: "Unde se duce apa?"


    Ce ar putea fi de neinlocuit in ceea ce priveste functionalitatea unei chiuvete? Pentru a demonstra contrariul acestei presupuneri va aratam in continuare operele unor designeri care au abandonat stilurile generice ale vechiului pentru a aduce design-uri influientate de lumea naturala, inovatii tehnologice, aducand in prim plan, dorinta de a conserva apa.

Trucul magic din chiuveta: "Unde se duce apa?"
 

Chiuveta Ammonite


    Inspirandu-se mult mai direct din natura, precum si din mitul manifestarii efectului Coriolis (in fizica, efectul Coriolis este o miscare a obiectelor, aparent deviata atunci cand sunt privite dintr-un cadru de referinta rotativ - cea mai cunoscuta structura de referinta rotativa este Pamantul), aceasta chiuveta este numita Ammonite dupa disparitia animalelor marine care au lasat in urma fosile de-a lungul tarmurilor lumii. Chiuveta este realizata din beton cu o varietate de dedesubturi astfel incat sa se formeze aceasta forma de fosila uimitoare.

Chiuveta Ammonite
 

Chiuveta cu sistem de scurgere orizontal


    Trucul magic din chiuveta: "Unde se duce apa?". Apa se scurge orizontal in perete. Sistemul sifonului integrat orizontal reprezinta o modalitate stilata si eleganta de a ascunde instalatia tehnico-sanitara si de a amplasa o chiuveta in cel mai ingust spatiu posibil.

Chiuveta cu sistem de scurgere orizontal
 

Chiuveta fara sistem de scurgere


    O chiuveta in care lipseste instalatia sanitara este gandita de designer-ul Maja Ganszyniec de unde a rezultat aceasta chiuveta. Odata ce ai terminat de folosit bazinul unde se colecteaza apa, acesta se intoarce invers si se toarna in acel loc. Este proiectat astfel incat tu trebuie sa scapi de apa din bazin, pentru a-ti da seama cata apa folosesti si ca nu ai nevoie de atat de multa apa. Design-ul chiuvetei este unul modern cu linii retro.
 
Chiuveta fara sistem de scurgere