Reconditionarea mobilei - vopsirea

Reconditionarea mobilei - vopsirea


    Mobila veche este foarte interesanta chiar si in timpuri noi. Pe langa aspectul ei retro, aceste piese de mobilier sunt caracterizate prin calitatea materialelor si a procesului de fabricatie, mai exact majoritatea sunt realizate manual din lemn natural, masiv cu diferite modele si incrustatii care in prezent nu se mai creeaza. Totusi, trecerea timpului isi spune cuvantul, de aceea mobila veche are nevoie de reconditionare. Pe langa reparatiile necesare se poate shimba si aspectul spre un design vintage, prin vopsire si accesorii, astfel incat vechiul va deveni nou si in tendinte.

    Reconditionarea mobilei - vopsireaReconditionarea mobilei - vopsirea
 
Iata cateva modalitati simple de a transforma o piesa de mobilier veche intr-o adevarata opera de arta. "Noua" piesa de mobilier va rezista, astfel, multi ani de acum incolo, asta daca indicatiile ce ti le voi da vor fi urmarite cu atentie. Dupa ce te vei antrena pe cateva piese simple, ai putea sa folosesti indemanarea ta si pentru piesele de mobilier ale prietenilor tai, si chiar, de ce nu, poti sa faci bani din asta. Iata de ce ai nevoie:  

  • Smirghel mediu (nici prea aspru, dar nici prea fin)
  • Vopsea de interior de culoare alba
  • Creion
  • Vopsele acrilice, colorate
  • Vopsele de culori inchise
  • Vopsele poli-acrilice (usor de curatat)
  • Pensule
Inainte de vopsirea piesei de mobilierDupa vopsirea piesei de mobilier

Pasul 1: Alegeti o forma simpla, mici piese de mobilier (taburet) daca sunteti incepator, in asa fel incat sa nu fiti coplesit de un mare proiect.

Pasul 2: Utilizati smirghelul pentru a textura usor toate suprafetele exterioare.

Mobila vecheVopsirea mobilei vechi

Pasul 3: Vopsiti mobila in alb.

Pasul 4: Lasati sa se usuce vopseaua (lumina soarelui e cea mai buna).

Pasul 5: Utilizati creionul pentru a desena imaginea, design-ul sau modelul pe care l-ati ales, pe suprafata mobilierului.

Iata cateva imagini pe care le puteti folosi pentru vopsirea mobilei: buline, dungi, flori, zig zag-uri, copie a desenului copilului tau pe scaun, pesti, smiley-face, si altele.
 
Reconditionarea scaunelor

Pasul 6: Completati formele realizate cu creionul cu nuante la alegere. Exista o mare varietate culori din care puteti alege. Aveti posibilitatea sa coordonati culorile astfel incat sa se armonizeze cu incaperea respectiva.

Pasul 7
: Lasati sa se usuce vopseaua.

Pasul 8: Delimitati imaginile cu negru sau cu nunate inchise de vopsea.

Pasul 9: Imbracati intreaga piesa de mobilier cu vopsele poli-acrilice.

Pasul 10: Lasati iarasi la uscat.
 
Reconditionarea taburetului de bucatarieVopsirea taburetului de bucatarie

Gata!