Sisteme termoizolante: cum functioneaza izolarea exterioara

Sisteme termoizolante: cum functioneaza izolarea exterioara

Exista o serie de tipuri de sisteme termoizolante; unele se bazeaza pe o bariera exterioara ce protejeaza impotriva patrunderii apei, in timp ce altele sunt proiectate cu un plan secundar de drenaj in spatele izolatiei. In ciuda acestor diferente, tipurile de sisteme termoizolante sunt realizate cu aceleasi materiale usoare, sintetice. Panourile de izolatie din polistiren expandat sunt instalate si acoperite cu un strat de baza. Plasa din fibra de sticla este aplicata pe panouri pentru intarire, iar un strat de finisaj se aplica ultimul. Toate impreuna, materialele de acoperire si plasa reprezinta o grosime de o fractiune a unui inch.
 
Sisteme termoizolante

Beneficii sisteme termoizolante

Fara a afecta viata din interior, sistemele termoizolante pot fi instalate pe cladiri noi sau pe structuri vechi care au nevoie de imbunatatiri structurale. TSistemele termoizolante pot fi instalate pe sit-ul de constructii manual sau sistemul poate fi livrat pe sit-ul, ca panouri prefabricate ce sunt pregatite pentru a se atasa la o cladire cu ajutorul unei macarale.

Dupa al doilea razboi mondial, cladiri din toata Germania au fost avariate si aveau o mare nevoie de reconstruirea suprafetelor exterioare. Izolarea exterioara si sistemele de finisare isi au originea acolo si au venit in Statele Unite la sfarsitul anilor 1960.

Atunci cand izolatia este instalata corect, aceasta creaza cladiri mai eficiente din punct de vedere energetic. Initial, aceasta poate costa mai mult, dar in timp se vor observa beneficiile, iar investitia se va amortiza rapid. Potrivit Oak Ridge National Laboratory, structurile ce folosesc sisteme termoizolante EIFS pot economisi intre 20% si 30% la facturile cu energia.

Estetica si libertatea de creatie sunt alte beneficii. Polistirenul expandat (EPS) este parte a sistemului si poate fi taiat sau modelat pentru a crea multe forme cum ar fi arcade, coloane, detalii pentru ferestre si sculpturi. Acesta poate fi, de asemenea, folosit pentru a crea modele arhitecturale elaborate, fatade ornate sau scafe.

Sisteme termoizolante: cum functioneaza izolarea exterioara

Acest tip de izolatie de exterior poate costa mai putin decat utilizarea de materiale traditionale. In plus, aceasta nu diminueaza intriorul unui imobil, deoarece functioneaza la exterior. Numai acest lucru poate fi un stimulent semnificativ pentru proiectele de pe terenuri de mare valoare sau sit-uri istorice.

Asa cum sistemele termoizolante arhitecturale sunt versatile, acestea sunt deopotriva flexibile, cand vine vorba de instalare. Adesea, placile cu spuma se aplica cu adeziv, care nu va functiona la temperaturi extrem de scazute sau extrem de ridicate. Prin completarea izolatiei in panouri undeva in interior, intr-un depozit de exemplu, adezivul se poate usca. Apoi, sistemul poate fi instalat in locuri extrem de calde sau reci.