Bai amenajate natural - Remodelarea camerei de baie cu piatra naturala

Bai amenajate  - Remodelarea camerei de baie cu piatra naturala


    Remodelarea baii ofera oportunitatea de a merge, in intregime, pe o noua infatisare. Pentru unii, amenajarea baii este momentul pentru un aspect neobisnuit - ceva unic.
    Remodelarea baii cu piatra naturala si alte materiale naturale iti pot transforma baia in propriul colt de natura, impletind cu succes materialele reci cu tesaturi si decoratiuni ce vor indulci design-ul. Acesta iti poate da sentimentul de a fi intr-un refugiu natural, departe de agitatia vietii citadine.

Bai amenajate  - Remodelarea camerei de baie cu piatra naturala
 

Amenajarea baii - realizarea aspectului dorit


    Incepe proiectul de remodelare a baii prin conceperea design-ului sau prin gasirea modelului produsului finit. Cum vrei sa arate baia ta atunci cand ai terminat de realizat design-ul dorit?
    De exemplu, sa presupunem ca doriti o ascunzatoare pentru relaxare. Ce elemente vor realiza acel aspect? Ce sarciTapet din material natural ni va include proiectul tau de remodelare a baii?

1. Peretii: Imagineaza-ti aplicarea unui tapet in tonuri de verde si maroniu. Tesatura tapetului poate fi realizata din ierburi naturale, iar nuantele verzi nu sunt luminoase. Tesatura tapetului are o linie orizontala si va stabili aspectul proiectului tau de remodelare a baii cu piatra si materiale naturale.
 
 
 
Podea din marmura in camera de baie
 
2. Podeaua: O podea din ardezie (gresie argiloasa sau argila cu granule fine, care se poate desface usor in foi sub
tiri, utilizate la acoperirea caselor, ca dale pentru pardoselisi altele) sau marmura, originala sau imitatie, se va potrivi perfect cu tema pro iectului, mai mult decat atat, aceste materiale sunt  usor de curatat. Foloseste canepa naturala sau pres de iarba.
 
3. Chiuveta: Cumpara o chiuveta din piatra cu aspect natural. Aceste chiuvete sunt cioplite din roci de rau. Acestea au o gaura de scurgere standard. Adanc sau superficial: alege o chiuveta din piatra pentru a va imbunatati amenajarea baii.
 
Chiuveta din piatra naturala

4. Masuta de toaleta: Continua remodelarea baii cu piatra si materiale naturale prin alegerea unei masute de toaleta din bambus pe care sa amplasati chiuveta din piatra naturala. Aceste masute vin in diferite dimensiuni si se vor incadra in tema cu inspiratie din natura. Poti suspenda o oglinda cu rama din bambus sau un dulapior din acelasi material deasupra masutei.
 
 Masuta de toaleta din bambus
 
5. Robinete: Robinetele sub forma de bambus vor completa aspectul chiuvetei alese.
 
Robinetele sub forma de bambus

6. Cada de baie: Poti achizitiona o cada sub forma de bolovan, ca si argument la aspectul natural al baii tale. Ati putea gasi, probabil, o cada de baie standard, cu un finisaj sub forma de marmura. Aceasta cada necesita o baie mare, deoarece amplasarea acesteia intr-o baie mica va avea un aspect inghesuit.  Adauga robinetii din pentru a se potrivi cu cei de la chiuveta.
Atentie: Asigura-te ca podea ta va putea rezista greutatii cazii sub forma de bolovan inainte de a o achizitiona.\
 
Cada de baie din piatra naturala

7. Toaleta: Este posibil sa nu reusesti sa mergi atat de departe cu proiectul tau de remodelare a baii cu piatra naturala, dar poti camufla toaleta pentru a se potrivi cu tema de design. O toaleta in nuante de verde inchis sau neagru se va potrivi de minune.
 
Toaleta in nuante de verdePerdea de dus din canepa
 
 
 
8. Perdeaua de dus: Canepa este un material natural perfect pentru perdeaua de dus. Este rezistenta si ii tine piept apei, asa cum s-a demonstrat de secole in utilizarea ei ca si panza pentru velele barcilor. Despre canepa se spune ca este naturala, anti-fungica si anti-bacteriana.
 
 
 
 
 
Planta cu ghiveci realizat din lut sau alte materiale naturale
 
9. Lumini si accesorii: Completeaza-ti remodelarea baii cu piatra si materiale naturale, prin adaugarea unor lumini si accesorii naturale. Luminile difuze sunt bune, deoarece acestea vor da aspectul de zi, fara a fi vizibile. Daca doresti sa ai lumini pentru machiaj in jurul oglinda, uita-te dupa becuri umbrite si foloseste nunate care sa se potriveasca cu tapetul. Adauga o planta cu ghiveci realizat din lut sau alte materiale naturale. 

 
 

Daca ne permite spatiul


    Fantanile de perete pentru interior dau o ambianta linistita in orice camera ar fi amplasate. Daca remodelarea baii va permite, acest lucru ar fi o adaugare frumoasa.
    O fantana din bambus, asezata pe o masuta, ar fi minunata langa chiuveta din piatra naturala. Apa ce curge din betele de bambus este un sunet linistitor in orice ora din zi.

Sfaturi


    Remodelarea baii cu piatra si alte materiale naturale este din ce in ce mai populara. Cu putina imaginatie, poti gasi lucrurile necesare in propria curte. Puteti, de asemenea, sa alegeti din magazine sau targuri de antichitati cosuri confectionate din materiale naturale in care se vor pastra prosoapele si diversele tesaturi necesare.