Dezinfectarea si intretinerea piscinei

Curatarea piscinei este un lucru ce trebuie facut pentru a se asigura confortul dumneavoastra si a va proteja echipamentul. Curatenia piscinei este un proces destul de simplu de realizat daca aveti instrumentele potrivite si daca piscina nu este inconjurata de copaci sau arbusti care o vor umple cu frunze.
Mentinerea piscinei este un procedeu mai simplu, atunci cand tratamentul chimic si sistemul de filtrare lucreaza impreuna. In continuare va vom prezenta informatiile de baza pe care trebuie sa le stiti. Fibrex promoveaza solutiile de curatare si dezinfectare de la Bayrol®, cunoscuta drept cea mai inovativa companie din industria tratarii apei din piscina.

Dezinfectarea si intretinerea piscinei
 

Curatarea piscinei


          Este recomandata curatarea piscinei cel putin o data pe an ,la schimbarea apei, pentru a indeparta depunerile de calcar si microorganismele (bacterii,alge) de pe fundul si peretii piscinei. Curatarea se poate face cu o perie obisnuita folosind Decalcit Super. Pentru suprafete mai sensibile (plastic, liner) se recomanda curatarea cu Adisan. Fibrex dispune de aspiratoare automate ce merg singure prin apa pentru a curata si improspata piscina.

Prevenirea efectelor apei dure


           In regiunile cu apa dura exista un pronuntat risc al depunerii de calcar.Pentru a preveni efectele negative ce insotesc depunerile de calcar, recomandam adaugarea de Calcinex la inceputul fiecarui sezon.

Mentinerea piscinei


Pasul 1: Igienizati piscina. Unul dintre produsele recomandate de Fibrex este VariTab ® de la Bayrol ®,  un produs superior pe baza de clor. Tableta VariTab are doua straturi cu viteza de dizolvare diferita, asigurand astfel o tratare eficienta a apei in doua faze.
 Curatarea piscinei cu clor
Faza 1
Stratul superior (cel albastru) se dizolva in aproximativ 10 minute. O parte din clorul din stratul albastru este transferat imediat in apa piscinei prin filtrul cu nisip. Concentratia de clor din apa va creste considerabil pentru o perioada scurta de timp, astfel asigurandu-se eliminarea bacteriilor prezente in apa si scaderea turbiditatii apei. A doua parte a stratului superior este formata din granule mari cu dizolvare lenta. Acestea se depoziteaza pe suprafata filtrului de nisip si in aproximativ 60 de minute il curata si dezinfecteaza. Acest lucru e foarte important deoarece cea mai frecventa cauza a proastei calitati a apei este un filtru contaminat sau murdar. Cercetarile arata ca aproape jumatate din filtrele in folosinta sunt contaminate sau murdare. VariTab ofera solutia acestei probleme actionand unde bacteriile si murdaria apar.
Faza 2
Stratul inferior al tabletei (cel alb) se dizolva lent si are efect impotriva bacteriilor, virusurilor si ciupercilor timp de 1-2 saptamani, mentinand un nivel constant de clor. Astfel ca, dupa clorinarea soc, dezinfectarea constanta si minutioasa este garantata pe
intreaga durata a dizolvarii. In acelasi timp un agent de floculare este adaugat in continuu pentru a indeparta pana si cele mai mici particule ce cauzeaza turbiditatea apei. Tableta cu doua straturi, VariTab, garanteaza o dubla siguranta a igienei. De asemenea, filtrul este curatat si dezinfectat. VariTab nu doar limpezeste apa din piscina, ci o si igienizeaza.

       Un alt produs de curatare si intretinere a piscinei recomandat si comercializat de Fibrex este Soft & Easy tot de la Bayrol ®, un produs pe baza de oxigen activ, usor de folosit care se ambaleaza in saculeti dubli, gata masurati. Dupa ce valoarea pH-ului a fost ajustata, saculetul se deschide si granulele sunt puse direct in apa din piscina, in fata diuzelor insuflante si cu pompele de recirculare pornite.
 
Curatarea piscinei cu oxigen activ

Pasul 2: Folositi un produs de prevenire al algelor pentru a ajuta la impiedicarea aparitiei a mai mult de 15.000 de tipuri de alge. Acest produs lichid este pur si simplu turnat in apa, aproape de separator, astfel incat pompa de sistem il poate distribui in toate zonele piscinei.
Pasul 3: Curatarea in mod regulat - aproximativ o data la doua saptamani - pentru a scapa de apa insolubila.
Pasul 4: Gasiti un profesionist in piscine care are dispozitive de testare a apei (sau acces la unul) si care ofera analiza computerizata a probelor aduse.