ONDRILL - Foraje profesionale pentru uz industrial

ONDRILL - Foraje profesionale pentru uz industrial

actualizat la
21.12.2021
vizualizări
599
1 voturi
status
actualizat

ONDRILL este o companie specializată în executarea forajelor în orice tip de sol, de orice duritate și la orice adâncime. Firma prestează servicii la nivel național, dispunând de toate operațiile și materialele necesare execuției.

ONDRILL

La finalul proiectului, clientul primește apă perfect limpede, fără nici un fel de impurități sau depuneri, pompată 24/24 h la debit maxim permis de acviferul de adâncime. Totodată, specialiștii pun la dispoziția beneficiarului fișa forajului cu construcția lui și parametrii (nivel, debit, temperatură, conductivitate), recomandări de echipare și exploatare, dar și o garanție pe baza contractului de execuție.

Fiecare foraj este supervizat (prezent la locație) de un inginer cu experiență care ia în timp real toate deciziile necesare execuției complete și corecte a lucrării. Acesta stabilește litologia (succesiunea stratelor) și observă prezența acviferelor, granulometria lor, ia decizia de stopare a săpării, stabilește diametrul de lărgire/ șablonare, decide dacă este necesară efectuarea măsurătorilor geofizice, stabilește poziția filtrelor, lățimea fantelor acestora și poziția centrorilor.

De asemenea, inginerul observă tipul sau granulația pietrișului mărgăritar filtrant și cantitatea necesară, măsoară nivelul acestuia pentru a se face izolarea sau cimentarea la adâncimea la care se dorește, stabilește toate operațiile ce urmează a fi efectuate pana la limpezirea completă a apei și face măsurătorile de debit și denivelare pentru a definitiva fișa forajului și a întocmi recomandările de echipare și exploatare.

Foraje de alimentare cu apă, foraje în roci dure sau soluri dificile

Un foraj de alimentare cu apă este mult mai mult decât o simplă gaură forată. De asemenea, există mai multe tipuri de sol în fiecare foraj. Fiecare dintre acestea trebuie săpat cu un anumit regim de săpare (rotire/ apăsare/ debit fluid de foraj). Odată ce se ajunge la stratul de apă, sondorul trebuie sa fie atent la procesul de forare.

Pentru apă se folosesc două metode de foraj: forajul hidraulic rotativ cu circulație de fluid (cu noroi de foraj – fezabil în soluri moi și medii - nisipuri, argile, pietrișuri) sau forajul cu ciocan de fund (cu aer – eficient în soluri dure și extra dure, cum ar fi marne, șisturi, calcare, granite și multe alte tipuri de roci).

Forajele casnice (personale) se sapă, de cele mai multe ori, cu diametre între 150 și 311 mm, în timp ce forajele publice sau profesionale se sapă cu diametre de până la 609 mm. Indiferent de metoda de săpare, forajul este tubat cu tubulatură de plastic. Diametrul de săpare trebuie sa fie cu minim 150 mm mai mare decât diametrul de tubare. Spațiul dintre gaura săpată și tubulatură se umple cu pietriș cuarțos a cărui granulație se alege în funcție de granulația nisipului din stratul acvifer.

Spațiul dintre gaura săpată și tubaj (deasupra filtrelor) trebuie umplut cu ciment sau grout (ciment + bentonită) pentru a preveni migrarea apei în jos și contaminarea stratului acvifer. Acestor operațiuni le urmează denisiparea, punerea în producție, stabilirea debitului, nivel static, nivel dinamic, efectuarea analizelor și întocmirea documentației.

Galerie fotografii ONDRILL - Foraje profesionale pentru uz industrial

Contact ONDRILL SRL

  • Telefon: 0729 249 999
    Fax: Nespecificat
  • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
  • Adrese:

    Str. Constructorilor, nr. 11B, Dumbravita, jud. Timiș

  • Adresa WEB: https://ondrill.ro/

Toate informaţiile prezentate în această pagină sunt în acord scris cu firma ONDRILL SRL. Pentru orice informaţii, contactaţi ONDRILL SRL, Tel: 0729 249 999

1 Voturi

Ai colaborat cu această firmă?

Dacă ai lucrat sau cunoşti ONDRILL SRL, ai posibilitatea să oferi un vot/rating. Îți mulțumim.

ACORDĂ UN RATING:

slab mediu acceptabil bun excelent

Alţii au fost interesaţi şi de:

PipeNet - montare centrale termice - instalatii de incalzire racire - pompe de caldura
6.03.2009
11364 vizualizari

PipeNet - montare centrale termice - instalatii de incalzire racire - pompe de caldura

PipeNet este o organizatie profesionala, o companie ce isi desfasoara activitatea in domeniul instalatiilor sanitare si termice al amenajarilor interioare si nu numai. In afara de gradul avansat de specializare si experienta acumulata in cei peste 12...
UNIC ENERGO INSTAL - Panouri radiante - Șeminee electrice - Sisteme de ventilație cu recuperare de căldură
18.05.2022
10901 vizualizari

UNIC ENERGO INSTAL - Panouri radiante - Șeminee electrice - Sisteme de ventilație cu recuperare de căldură

UNIC ENERGO INSTAL comercializează și montează panouri radiante, șeminee electrice și sisteme de ventilație cu recuperare de căldură. Panourile radiante cu infraroșu reprezintă o soluție eficientă de încălzire, raportat la costurile pe care le impli...
LUCA PREST - Proiectare și execuție construcții civile și industriale, parcuri eoliene, lucrări de drumuri
21.02.2020
12785 vizualizari

LUCA PREST - Proiectare și execuție construcții civile și industriale, parcuri eoliene, lucrări de drumuri

LUCA PREST se află pe lista marilor companii de construcții apreciate din România. Aceasta deține un parc logistic propriu de utilaje și echipamente performante și pune la dispoziție diverse tipuri de servicii în domeniul construcțiilor civile și ind...