Cele mai izolate insule din lume

Cele mai izolate insule din lume


    Stiati ca unul la fiecare zece persoane din lume traieste pe o insula? Din paradis pana la ultimul refugiu al piratilor, fiecare dintre aceste insule  a setat cel putin un record mondial, iar unele au povesti ce sunt intr-adevar mai ciudate ca si fictiunea. De la cele mai mari pana la cele mai izolate, misterioase, mortale si cele mai putin populate, iata cateva dintre cele mai fascinante insule din lume.

Cele mai izolate insule din lume
 

Insula Palmyra


Insula Palmyra

    Palmyra este combinatia de stereotipuri clasice. Este in mod simultan un paradis izolat si o sursa misterioasa de superstitii. In istoria sa lunga si ciudata sunt incluse comori ingropate de pirati, decese tragice, naufragieri, utilizare militara si recent, atacul unui urs grizzly soldat cu moartea unui cuplu ce vizita insula. Unii cred ca insula este blestemata, insa chiar si oamenii care nu cred in asa ceva sunt uimiti de numarul de intamplari bizare ce s-au petrecut pe aceasta insula, de la descoperirea sa in anul 1700 pana in prezent. Deocamdata, insula ramane singura regiune neorganizata incorporata in teritoriul Statelor Unite.

Insula Palmyra ramane singura regiune neorganizata incorporata in teritoriul Statelor Unite.

Insula Tristan de Cunha


Insula Tristan de Cunha Tristan da Cunha este cel mai izolat grup de insule locuite din lume

    Tristan da Cunha este cel mai izolat grup de insule locuite din lume, la mii de kilometri de America de Sud si Africa de Sud, situata in Oceanul Atlantic. Printre alte specii native ciudate, insula inaccesabila este casa celor mai mici pasari ce nu zboara. Doar 272 de oameni locuiesc pe aceste insule. Aceste insule s-au confruntat si ele cu multe neajunsuri, fiind acuzata de producerea a zeci de naufragii de-a lungul secolelor. Recent, in 1960, populatia a trebuit sa fie temporar evacuata, in timpul unei eruptii vulcanice care a distrus multiple cladiri de pe insula.
 
 
 Insula Tristan da Cunha este situata in Oceanul Atlantic