Drumuri si strazi din orasele lumii

Drumuri si strazi din orasele lumii


    Toti uram traficul, dar cum ar fi daca am incerca sa traversam o strada cu 8 curbe periculoase, 12 stradute intr-o singura intersectie sau sa parcam masina pe o strada inclinata la 38 de garde? In cele ce urmeaza, va vom prezenta cele mai lungi, mai abrupte, cele mai derutante si mai incovoiate strazi din lume. 

San Francisco, Statele Unite - cele mai "serpuitoare" strazi din lume
 
 

Cea mai curbata strada din lume


    San Francisco, Statele Unite este poate cel mai indicat loc unde poti gasi cele mai "serpuitoare" strazi in panta, din lume. Strada Lombard este cunoscuta pentru aleea sa intr-un singur sens de pe Dealul rusesc (Russian Hill) situat intre strazile Hyde si Leavenworth. Pe aceasta strada se gasesc opt curbe abrupte.

Cea mai curbata strada din lume

Cea mai derutanta intersectie din lume


Cea mai derutanta intersectie din lume

     Swindon, Anglia este probabil cea mai ghinionista locatie, deoarece aici se afla cea mai derutanta intersectie din lume. Totusi, odata inteles mecanismul de functionare, intersectia devine practica, avand rezultate uimitoare in ceea ce priveste decongestionarea traficului urban. Cu toate ca poate fi inspaimantatoare pentru cei neiniti, intersectia este o proiectie reusita pentru infrastructura zonei respective. 

Cea mai mare intersectie din lume

Cea mai abrupta strada din lume


    Dunedin, Noua Zeelanda se poate lauda cu cea mai abrupta strada din lume. Asa cum se intampla in multe zone ale acestui oras, si chiar ale acestui stat, strazile sunt expuse printr-un tipar tip grila, fara a lua in considerare terenul respectiv, realizate de obicei de proiectanti din Londra. In acest caz, rezultatul a fost o panta ametitor de inclinata.

Cea mai abrupta strada din lume