Cum sa selectezi cele mai bune placi pentru bucataria casei tale?

Cum sa selectezi cele mai bune placi pentru bucataria casei tale?


    Fiecare persoana petrece mult timp pe zi gatind in bucatarie. Ea lucreaza din greu pentru a gati alimente nutritive pentru familia ei. Cu toate acestea, ea are nevoie de un mediu curat si frumos in bucatarie, pentru a-si da tot interesul spre a gati mancaruri gustoase si sanatoase alimente pentru cei dragi. Prin urmare, femeile decoreaza dalele bucatariei, blaturi sau tejghele, peretii si podelele cu placi de bucatarie frumoase.

   Cum sa selectezi cele mai bune placi pentru bucataria casei tale?
 

    Cu toate acestea, ar trebui sa fi foarte precaut in timp ce alegi placile pentru bucatarie. Bucataria este cea mai plina parte a casei. Poti gasi intotdeauna scurgeri de apa, ulei sau condimente pe pereti si podele. Prin urmare, ar trebui sa achizitionezi placi de gresie si faianta care pot fi curatate cu usurinta, cu ajutorul unui agent de curatare ieftin. Mai mult decat atat, trebuie sa te asiguri ca placile de gresie si faianta sunt rezistente la alunecare. Placile de bucataria nu ar trebui sa devina alunecoase din cauza existentei frecvente a apei. Prin urmare, poti preveni accidentele prin plasarea unor placi de gresie si faianta de cea mai buna calitate in bucatarie.

    Placile de bucatarie prezentate de mai jos, se potrivesc cu cerintele bucatariei la proportii rezonabile.

Placi de ceramica: Aceste placi sunt fabricate la presiuni si temperaturi mari, sub scoarta pamantului. Prin urmare, ele pot face fata temperaturilor ridicate, ceea ce le face un material ideal pentru instalarea lor in bucatarie. Dalele din bucatarie intra in contact cu o mare cantitate de energie termica, in timp ce se prepara mancarea. Mai mult decat atat, placile sunt extrem de durabile si pot fi curatate cu usurinta.

Bucatarie cu placi ceramice

Placile din portelan: Aceste placi sunt extrem de rezistente la zgarieturi si crapaturi. Prin urmare, acestea pot fi utilizate pentru pardoselile din bucatarie, datorita capacitatii lor de a rezistenta la traficul frecvent ce are loc in bucatarie. Mai mult, varietatea lor la scara larga poate adauga frumusete bucatariei tale.

Placi din portelan pentru bucatarie

Placi din sticla: Aceste placi sunt ideale pentru constructia unui model frumos din mozaic, pentru bucatarie. Mai mult decat atat, placile din sticla au  capacitatea unica de a reflecta lumina, care adauga tot mai multa frumusete cu fiecare placa.

Placi din sticla pentru bucatarie

Placile de metal: cauti o placa care completeaza aparatele din inox? O alegere naturala ar putea fi placile de metal pentru pereti, deoarece placile de metal mici permit crearea a diferite modele. Pentru un aspect contemporan se pot folosi astfel de placi din otel inoxidabil. Placile din bronz sau cupru adauga frumusete bucatariilor in stil traditional.

Placi din metal pentru bucatarie

Placi din lemn masiv: cu totii iubim aspectul pardoselilor din lemn, desi aceste placi nu-si au locul intr-o baie umeda. Totusi, industria placilor a devenit foarte creativa in fabricarea placilor dintr-un material care sa semene cu un altul, asa cum se poate crea aspectul lemnului din portelan. Disponibile in dimensiuni de 5 - 7 - 10 cm, placile sunt mult mai usor de intretinut decat cele din lemn real, iar rezistenta naturala a portelanului la umiditate il face un material potrivit pentru bucatarie.

Placi din portelan ce imita lemnul, pentru bucatarie

    Ai posibilitatea de a selecta una dintre tipurile de placi pentru amenajarea bucatariei, pentru a recrea un nou aspect pentru imprejurimile bucatariei tale.