Valuri in parchet

Valuri in parchet


    O podea din parchet masiv este un element ce da eleganta si clasa oricarei incaperi. Totusi, nu putine sunt cazurile in care, fie din cauza celui ce a instalat parchetul, fie din alte cauze, parchetul incepe sa se aseze in valuri.

Valuri in parchet
 

Procedura


    Trebuie sa examinezi podeaua cu atentie uitandu-te dupa umiditate, folosind o sonda de tip metru de umiditate ce masoara rezistenta electrica de-a lungul intreagului set de ace, care sunt impinse in lemn, testarea sub podea, folosind 1 1/8" electrod de penetrare pentru a compara partea de sus 3 / 16" a lemnului pana in partea de jos si apoi sub podea. Sonda de umiditate se foloseste pentru a lua masuratori cu electrodul de penetrare din centrul scandurii, apoi in partea de jos, dupa care sub podea. Aceste teste evidentiaza dezechilibrul umiditatii intre podeaua din lemn si sub podea. Daca dezechilibrul este de peste 4%, acest lucru da motive de ingrijorare.

Cauza


    Dezechilibrul umiditatii permite ondularea podelei. Pe masura ce nivelurile de umiditate cresc in timpul lunilor de vara, umiditatea podelei a migrat pana sub podea in podeaua din lemn.

Cauza parchetului in valuri este umiditatea.

Repararea pardoselei


    Primul element la care trebuie sa fi atent este originea umiditatii semnificante. Trebuie instalata o bariera de vapori, precum si o ventilatie adecvata pentru a permite evacuarea aerului. Odata ce acest lucru a fost facut, nivelurile de umiditate intre sub podea si podeaua din lemn s-au egalizat. In astfel de situatii, cum ar fi acest lucru, perioada de timp necesara pentru a permite umiditatii sa devina echilibrata ar putea fi de pana la un an sau prin intermediul unui ciclu complet de incalzire si racire. Dupa ce dezechilibrul umiditatii este stabilizat, poate fi necesara aplicarea unui strat de nisip pentru a egaliza pardoseala si a o redefini. Uneori, dupa ce stabilizarea a avut loc, pardoseala din lemn revine la un nivel acceptabil in ceea ce priveste aspectul si starea in care e. In cazul in care, dupa un an, podeaua nu revine la forma initiala, este nevoie sa apelezi la un specialist.

In viitor


    Programul de instalare este responsabil pentru verificarea conditiilor de munca, daca sunt sau nu acceptabile pentru instalarea unei podele de lemn solid de instalare. Aceste controale ar trebui sa se faca cu mult inainte de a ajunge instalatorul pentru a incepe instalarea. In acest caz, o scurta inspectie asupra zonei, ar fi aratat ca parchetul este inacceptabil si, prin urmare, locul nu este pregatit pentru instalarea parchetului.
 
  Repararea pardoselei din parchet