Efectele incalzirii globale

Efectele incalzirii globale


    Gazele efectului de sera pot sta in atmosfera pentru multi ani, de la zeci de ani pana la sute si mii de ani. Indiferent de ce am face noi, incalzirea globala va avea un anumit efect pe Pamant. Aici sunt cele 5 efecte mortale ale incalzirii globale.

1. Raspandirea bolilor


    Pe masura ce tarile de nord se incalzesc, boala care transportata de insecte migreaza spre nord, aducand ciuma si boali cu ele. Intr-adevar, anumiti oameni de stiinta cred ca, in unele tari, din cauza incalzirii globale, malaria nu a fost pe deplin eradicata.
 
 Efectele incalzirii globale - Raspandirea bolilor
 

2. Ape calde si mai multe uragane


    Pe masura ce temperatura oceanelor creste, la fel creste si probabilitatea de aparitie a uraganelor tot mai puternice si mai frecvente. Am vazut asta in 2004 si 2005.

 Pe masura ce temperatura oceanelor creste, la fel creste si probabilitatea de aparitie a uraganelor tot mai puternice si mai frecvente.

3. Probabilitatea cresterii si intensitatea secetei si a valurilor de caldura


    Desi unele zone ale Pamantului vor avea umiditate ridicata din cauza incalzirii globale, alte reugiuni vor suferi secete si valuri de caldura grave. In Africa va fi cel mai rau, cu mai multe secete severe, de asemenea, de asteptat si in Europa. Apa este deja periculos de rara in Africa, iar incalzirea globala va agrava conditiile, ceea ce va putea conduce la conflicte si razboi.

Probabilitatea cresterii si intensitatea secetei si a valurilor de caldura

4. Consecinte economice


    Cea mai mare parte a efectelor antropogene de incalzire globala nu vor fi bune. Si aceste efecte arata un singur lucru pentru tarile din lume: consecintele economice. Uraganele provoca daune in valoare de miliarde de dolari, bolile costa bani pentru a fi tratate, iar controlul si conflictele exacerbeaza toate acestea.

Uraganele provoca daune in valoare de miliarde de dolari, bolile costa bani pentru a fi tratate, iar controlul si conflictele exacerbeaza toate acestea.

5. Ghetarii polari se topesc


    Calota de gheata ce se topeste este un pericol de patru nivele:

    In primul rand, aceasta va ridica nivelul marii. Exista 5.773.000 mile cubi de apa in calota de gheata, ghetari si zapada permanenta. Potrivit Centrului de Date National de Zapada si Gheata, in cazul in care toti ghetarii s-ar topi azi, toate marile vor creste cu aproximativ 230 de metri. Din fericire, asta nu se va intampla, toate in acelasi timp. Insa nivelul marii va creste.

    In al doilea rand, topirea ghetarilor va duce la pierderea echilibrului ecosistemului global. Gheata reprezinta apa proaspata, iar atunci cand se vor topi, vor desaliniza oceanele - le vor face mai putin sarate. Desalinizarea curentului de golf va "bara" curentii oceanici, care regularizeaza temperaturile. Flux de inchidere sau iregularitatile vor raci zona din jurul nord-estului Americii si a Europei de Vest. Din fericire, acest lucru va incetini celelalte efecte ale incalzirii globale din aceste regiuni.

    In al treilea rand, temperatura creste si schimbarea peisajelor in cercul artic va pune in pericol mai multe specii de animale. Doar cele mai adaptabile vor supravietui.

    In al patrulea rand, incalzirea globala ar putea forma bulgari de zapada odata ce gheata dispare. Capacele de gheata sunt de culoare alba si reflecta lumina soarelui, din care o mare parte este dusa inapoi in spatiu, racind mai departe Pamantul. In cazul in care capacele de gheata se topesc, singurul reflector ramane oceanul. Culorile intunecate absorb razele solare, incalzind mai mult Pamantul.
 
  Ghetarii polari se topesc
 
    Deci, care este solutia? Suntem doar negativi? Exista efecte pozitive ale incalzirii globale? Ce zici de toate solutiile de incalzire globala ce s-au adoptat pana acum?