Forma si functie in amenajarea casei

Forma si functie in amenajarea casei


Forma si functia in decorarea casei sunt la fel de importante. Fiecare camera ar trebui sa reflecte personalitatea si pasiunile fiecaruia, in timp ce adaposteste modul in care tu si familia ta traiti, munciti si va relaxati. O camera care arata ideal, dar nu se ridica la cerintele tale, apar in cele din urma ca fiind incoerente sau, mai rau, neprietenoase.

Forma si functie in amenajarea casei
 
Acestea, sufragerie si sala de mese combo, sunt ideale pentru gazduirea petrecerilor. Dar mobilierul alb elegant si podelele din lemn sunt cele mai potrivite pentru adulti.

Pentru fiecare camera, intreaba-te aceleasi lucruri: cum vreau sa apara acest spatiu (vesel, formal, dramatic)? Cine va utiliza acest spatiu (adulti, copii, ambele)? Cum ar trebui sa functioneze (un spatiu pentru munca, o nisa pentru relaxare, un loc pentru distractie)?

Crezi ca doresti sa utilizezi matasea? Nu, in cazul in care in gospodarie se afla si copii si animale. Tesaturile lavabile, rezistente in timp sunt mult mai sensibile. Viata este prea scurta pentru a-ti face griji peste fiecare pata. Lasa tema in alb pentru sufragerie in asteptare pana cand copiii cresc si opteaza pentru tapiterie  si huse care nu vor arata parul de caine.

Daca iti doresti un ton mai mult formal, acest lucru se poate atinge prin incorporarea de culori inchise, texturi si modele. Planifica draperii care plutesc deasupra podelei, mai degraba decat cele care atarna cu mult pe podea (prea tentant pentru copii si animalele de companie). De asemenea, arta - tablouri, poze inramate sau acuarele - va indrepta orice incapere si poate fi suspendata suficient de mult. Include dulapuri construite in intrior sau rafturi pentru a scoate in evidenta obiectele de colectie, dar asigura-te ca le poti mentine in afara oricarui pericol.

Unitatile de divertisment si dulapurile pot servi atat adultilor, cat si copiilor. Declara partea de sus pentru parinti si desemneaza unul sau doua rafturi mai mici pentru copii, pentru a stoca jucuriile si cartile de povesti.

Amenajarea camerei copilului

Cine se va uita la televizor? Daca mai mult de doua persoane, o canapea si un scaun nu vor fi de ajuns. Patru sau mai multi membri ai familiei - cu vizitatori ce vin si pleaca - necesita un set de scaune confortabile. In plus fata de o canapea si niste scaune, muta perne supradimensionate pe pardosea, acest loc fiind preferat de adolescenti si copii.

Si o multime de mese laterale, aduce in tendinte o casa pentru gustari si bauturi. Deoarece picioarelor le place sa se odihneasca pe masuta de cafea, achizitioneaza una care este solida. Mesele cu suprafete laminate sau lacuite vor rezista la inelele lasate de amplasarea paharelor ude.

Ce zici de bucatarie, inima casei? Tu sau alt ocupant al casei gateste? Vrei sa pregatesti cina si sa monitorizezi temele copiilor, in acelasi timp? Separa spatiile de lucru, cu chiuvete duble si mapate in mod corect vor promova eficienta, in timp ce o insula va proteja bucatarul-sef si, in acelasi timp, ofera un punct de sprijin pentru prieteni si familie.