Functionarea corecta a usii casei tale

Functionarea corecta a usii casei tale


    Daca usa ta se incovoie, scartaie sau se lipeste, atunci aceste lucrari sunt usor de remediat, cu putin timp si determinare. Scartaitul usii este, de obicei, cauzat de frecarea metalului pe metal. Incearca sa aplici cateva picaturi de ulei de masina sau orice alt ulei pentru balamale. Se poate folosi chiar si ulei de gatit.

   Functionarea corecta a usii casei tale
 
    In cazul in care o usa se lipeste sau nu sta inchisa aceasta inseamna, de obicei, ca este prea multa vopsea pe usa sau pe clanta in sine. Daca vopseaua s-a acumulat pe marginile usii, aceasta va continua sa impiedice inchiderea corecta a acesteia. In cazul in care vopseaua este foarte grea trebuie sa o indepartati o parte din ea sau puteti incerca solutie de indepartare a vopselei sau o slefuire usoara cu hartie din nisip grosier.

Grunduirea usii metalice

    Daca usa este realizata din lemn masiv ar trebui sa utilizati slefuirea pentru a elimina suficient de multa vopsea astfel incat usa va functiona in mod liber. Nu planuiti sa lucrati la mai mult decat doar partea de sus si o parte a usii sau va trebui sa dati jos intreaga usa.
Lipirea sau dificultatea de a deschide usa sunt, uneori, cauzate de stratul de vopsea care nu este suficient de gros pentru a sigila lemnul de umiditate sau umezeala. In cazul in care lemnul se umfla de la umiditate, acesta se va lipi. Incercati slefuirea sau planificare usii si apoi aplicati un strat subtire de vopsea pentru a sigila lemnul.

Surub pentru lemn

    Incovoierea majora a usii este, de obicei, cauzata de suruburile lasate libere ale balamalelor asa ca strangeti mai bine suruburile. Daca este vorba de o casa mai veche, suruburile s-ar putea sa nu se stranga. In acest caz, incercati sa adaugati o cantitate mica de clei in jurul surubului sau in gaura lasata de surub. Daca adaugati lipici nu ar fi intelept sa lasati usa neutilizata pentru un timp, astfel incat lipiciul sa se usce. Daca gaura nu este buna, puteti introduce o noua bucata de lemn in gaura si sa re-introduceti surubul.