Metode de iluminare a camerei

Metode de iluminare a camerei


    Indiferent ce parte a camerei o decorezi si modul in care doresti sa imbunatatesti frumusetea casei tale, vei gasi intotdeauna decoratori care iti vor spune ca iluminatul distruge sau creeaza intregul efort depus. Crearea conditiilor perfecte de iluminare reprezinta diferenta dintre o casa atractiva si un interior monoton, care sunt pale si lipsite de orice stralucire.

   Metode de iluminare a camerei
 
    Insa iluminarea este cu mult mai grea decat a instala cateva lumini stralucitoare intr-unul din colturile camerei, chiar si expertii depun eforturi mari pentru a crea aspectul perfect. Iata cateva modalitati de a lumina camera ta frumos, iti va oferi o directie in eforturile de a crea un spatiu mai bun.

1. Amesteca lumina directa cu iluminarea ambientala


    Multe camere utilizeaza doar o sursa de iluminare. Acest lucru creeaza o distributie inegala a luminii, pentru ca totul este concentrat intr-un singur loc. Este o idee buna sa se combine solutiile standard de iluminat cu optiunile ce le ofera lumina ambientala pentru a crea un mediu linistit si confortabl in camera. Va merge perfect in majoritatea ocaziilor.

2. Utilizeaza o simpla combinatie de lumini vagi pentru a elimina colturile intunecate


    Rafturile in camera de zi sau dulapurile decorative sunt perfecte pentru a amplasa lumini slabe, care pot fi pornite numai atunci cand este necesar. In afara ca iluminarea se adauga la frumusetea camerei, acest lucru ajuta, de asemenea, la eliminarea coluturilor arce, care sunt formate din iluminare inegala. Colturile frumos luminate fac orice camera sa arate pur si simplu uimitoare.
 
Utilizeaza o simpla combinatie de lumini vagi pentru a elimina colturile intunecate

3. Foloseste un mix de candelabre cu lampi de masa


    Daca incaperea este indeajuns de inalta si suficient de mare pentru a gazdui un candelabru, apoi adu unul in interior fara ezitari. Ai luat in considerare folosirea luminilor in colturi si a lampilor de masa care creaza o zona separata, ce poate fi usor modificata? Este atat o solutie practica, cat si una senzoriala de iluminare a nevoilor unei camere.

4. Iluminarea focalizata


    Daca ai o piesa de arta rara sau chiar o colectie scumpa pe care ai vrea sa o afisezi cu mandrie, da-i propriul loc in camera si evidentiaz-o in mod corespunzator. Desigur, ai grija la efectele unor astfel de iluminari a unor piese de arta particulare, inainte de a le pune in centrul atentiei.

Iluminare moderna folosita in design-ul interior

5. utilizeaza iluminarea blatului de bucatarie cu optiuni de reglare a intensitatii


    Aceste lumini pot fi utilizate in camere cu tejghele, in bucatarii sau chiar in dormitorul tau, pentru ca se crea o atmosfera mai romantica. Asigura-te ca poti regla intensitatea luminii asa cum doresti tu, iar efectul camerei va fi magic.

  Asigura-te ca iluminarea naturala se combina frumos cu iluminatul artificial


    Cea mai buna forma de iluminare, ce se poate folosi in timpul zilei si aceasta este lumina naturala. Prin urmare, lumina naturala furnizeaza optiuni ca luminatoarele, acolo unde este posibil si permite maximum de ventilatie naturala. Doar incearca sa fuzionezi lumina naturala cu orice optiuni de iluminat artificial pentru a crea un aspect minunat si relaxant.

 Asigura-te ca iluminarea naturala se combina frumos cu iluminatul artificial

    Corpuri de iluminat reprezinta o chestiune de estetica si este nevoie de mult timp, efort si abordarea potrivita pentru a avea efectul scontat. Deci, nu te intrista daca nu iti iese imediat, deoarece, uneori, chiar si expertii sunt provocati la nesfarsit in incercarea de a gasi echilibrul perfect.