Utilizarea jaluzelelor

Utilizarea jaluzelelor


    Daca acoperi ferestrele, fie exista unele decoratiuni ce acopera toata vederea, fie nu acopera nimic. Astfel, ramai cu cantitatea de lumina care intra prin fereastra. Cu toate acestea, in cazul in care utilizezi jaluzele, iti poti controla cantitatea dorita de lumina pe care o vrei in locuinta ta. Poti intuneca zona sau poti crea o lumina difuza, cu doar o inclinare a jaluzelelor. Daca doresti sa dezvalui camera complet, atunci poti ridica toata jaluzeaua in sus.

   Utilizarea jaluzelelor
 
     Marea majoritate a jaluzelelor sunt adecvate pentru ferestre, cu conditia sa poti localiza pe cele care se vor potrivi perfect cu fereastra. Daca nu piti face acest lucru, atunci ai nevoie sa gasesti jaluzele care sunt construite si ajustate pe baza masuratorilor tale. Acest lucru este cu atat mai important in cazul in care acestea vor fi montate in interiorul cadrului. Cand se opteaza pentru aceste jaluzele, preturile sunt mai accesibile decat s-ar putea anticipa. Daca optezi pentru jaluzele din lemn, s-ar putea sa platesti mai mult, dar sunt de o mai buna calitate.

Jaluzele din lemn

    Un numar mare de jaluzele din lemn masiv vin cu stinghii ce variaza in latime de la 2,5 cm la 7,6 cm si cu finisaje vopsite sau pete intunecate (ce includ posibilitatea unei spalari). Producatorii avertizeze consumatorii ca se pot astepta la o mica diferenta in ceea ce priveste esenta lemnului si culori. Exista unele lucruri care s-ar putea sa vrei sa le iei in considerare inainte de a cumpara jaluzele din lemn.

    Primul lucru ce trebuie analizat este intrebarea daca cadrul fereastrei poate sprijini aceste jaluzele. Jaluzelele din lemn sunt mai grele decat celelalte jaluzele si, prin urmare, ai nevoie sa te asiguri ca ai un cadru care sa le sprijine. Apoi, intotdeauna ai nevoie sa vezi daca ai masurile potrivite pentru jaluzele, deoarece jaluzelele din lemn sunt mult mai dificil de personalizat.
 
Jaluzele din plastic

    Jaluzele sintetice de lemn vor oferi doua sau trei latimi de stinghii si o vasta gama de culori si texturi. Aceste jaluzele sunt cele care sunt rezistente la umiditate si indoire, permitandu-le sa fie potrivite pentru clima umeda, fiind utilizate in toate bucatariile si baile. Aceste tipuri de jaluzele din lemn vor rezista la conditii climaterice mai bine decat majoritatea jaluzelelor din lemn solid, asa incat, atunci cand alegem jaluzele din lemn, acestea ar fi cu siguranta una dintre cele mai bune optiuni.
 
 Jaluzele verticale