Metode posibile ale constructiei piramidelor

Metode posibile ale constructiei piramidelor


    O problema majora cu care s-au confruntat constructorii piramidelor Egiptului Antic a fost aceea de a aduce blocurile de piatra la inaltimea dorita necesara. Metoda pe care o vedeti in aceasta fotografie este singura care a fost demonstrata cum ca a mai fost folosita. Rampele au fost construite pe planuri inclinate realizate din caramida din noroi si moloz, apoi egiptenii trageau blocurile de piatra cu ajutorul unor sanii la inaltimea specificata. Piramida crescand din ce in ce mai inalta, rampele trebuiau extinse in lungime, iar baza sa a fost si ea largita, altfel s-ar fi prabusit. Este foarte probabil ca pentru constructia fiecarei piramide sa fie folosite mai multe rampe.

    Metode posibile ale constructiei piramidelor
 
    Aranjamentul rampelor folosite la constructia piramidelor se afla intr-o adevarata disputa intre cercetatori. Unii presupun ca prima treapta a piramidei a fost construita inainte de structura exterioara, iar apoi blocurile de piatra au fost asezate deasupra, rampele ar fi putut fi amplasate de la un pas la altul apropiind fata piramidei la unghiuri drepte.  

Constructia rampelor piramidei

    Unele piramide indica o intelegere exacta a constantei Pi, insa cunostintele matematice ale egiptenilor nu au inclus abilitatea de a ajunge la aceasta prin calcule. Este posibil ca aceasta sa fi ajuns din intamplare asa cum este numararea batailor efectuate de o toba.

Constructia piramidelor prin calcule matematice

    Constructia interna a majoritatii piramidelor consta intr-o serie de pereti de sustinere ce inconjurau centrul acesteia. Peretii descresteau in inaltime, de la centru spre exterior. Cu alte cuvinte, inima piramidei este in mod esential prima treapta a piramidei. Aranjamentul intern a adaugat stabilitate structurii. Blocurile de piatra au completat "pasii" formati de peretii de sustinere periferici si de turnarea blocurilor (asa cum este Limestone) ceea ce a dus la completarea structurii piramidei.

Constructia interna a majoritatii piramidelor

    Arhitectii si constructorii au folosit o forma diferita de construire a piramidelor intre Dinastia a 12-a si cea de-a a 13-a. Acest lucru s-a intamplat, in principal, din cauza economiei, deoarece era potrivita mai degraba pentru structuri relativ modeste din cauza materialelor de constructie inferioare folosite la ridicarea piramidei. Peretii solizi de piatra plecau din centru, iar peretii mai scurti formau o serie de camere pline cu blocuri de piatra, moloz si blocuri de caramida din noroi. Un invelis exterior era adaugat de obicei si desi era eficient pe termen scurt, nici nu se compara cu metodele de constructie folosite de inaintasii lor. Piramidele care au fost construite cu acest design structural sunt, in prezent, in ruine.
 
 Structura piramidei