Comori pierdute

Comori pierdute

 


Comori pierdute

Comoara lui Barba-Neagra


    Celebrului pirat Barba-Neagra a petrecut doar doi ani (1716-1718) jefuind in largul marii. Cu toate acestea, in acest timp, el a acumulat o avere mare. In timp ce spaniolii erau ocupati in obtinerea aurului si argintului pe care il puteau extrage din Mexic si America de Sud, Barba-Neagra si echipajul sau au asteptat rabdatori, apoi au pradat navele incarcate cu diverse comori in timp ce se intorceau inapoi in Spania.

 
 Comoara lui Barba-Neagra
 
    Barba-Neagra si-a dezvoltat o reputatie teribila de oportunist crud si inspaimantator. Domnia sa incununata de teroare s-a centrat in jurul Indiilor de Vest si pe coasta atlantica a Americii de Nord, avand sediul atat in Bahamas, cat si Carolina de Nord. Sfarsitul lui a venit la sfarsitul lui noiembrie 1718, cand locotenentul britanic Robert Maynard l-a decapitat si i-a spanzurat capul de catargul navei sale ca un trofeu hidos.
    Dar ce s-a intamplat cu marea comoara pe care a strans-o Barba-Neagra? El a recunoscut ca a ingropat-o, dar nu a dezvaluit niciodata locatia sa. Totusi, acest lucru nu a oprit nenumaratii vanatori de comori in incercarea lor de a pune mana pe averea lui.
    Epava lui Barba-Neagra, Razbunarea Reginei Anne, se crede ca a fost descoperita in apropiere de Beaufort, Carolina de Nord, in 1996, dar prada nu a fost la bord. Posibilele locatii pentru a ascunzatoarea comorii includ Insulele Caraibe, Virginia's Chesapeake Bay si pesterile din Insulele Cayman.

Comorile Limei


    In 1820, Lima, Peru, era aproape de iscarea unei revolte. Ca o masura de prevenire, vice-regele Limei a decis sa transporte averea fabuloasa a orasului in Mexic pentru a fi in siguranta. Comorile includeau bijuterii cu pietre, sfesnice si doua statui din aur de marime reala ce o infatisau pe Maria tinandu-l pe Isus. Comoara a umplut 11 nave si a fost evaluata la aproximativ 60 milioane dolari.
    Capitanul William Thompson, comandant al Mary Dear, a fost responsabil de transportul bogatiilor in Mexic. Insa, vice-regele ar fi trebuit sa faca unele cercetari asupra omului caruia i-a incredintat o asemenea comoara, deoarece Thompson era un pirat si unul fara scrupule. Din momentul in care navele au iesit in larg, el a taiat gatul gardienilor peruvieni si a aruncat peste bord trupurile lor.
    Thompson, s-a indreptat catre Insulele Cocos, in Oceanul Indian, acolo unde se pretinde ca el si oamenii sai au ingropat comoara. Ei au hotarat sa se desparta si sa astepte cuminti pana cand situatia devenea mai calma, dupa care sa se intalneasca si sa imparta prada.
    Insa, Mary Dear a fost capturata, iar echipajul a fost judecat pentru piraterie. Toti, in afara de Thompson si colegul sau, au fost spanzurati. Pentru a-si salva viata, cei doi au convenit sa-i conduca pe spanioli la comoara furata. Acestia i-au condus pana pe Insulele Cocos si apoi au reusit sa fuga in jungla. Thompson, primul ofiter si comoara nu au mai fost vazuti niciodata. De atunci, mai mult de 300 de expeditii au incercat - fara succes - sa localizeze comorile Limei. Cea mai recenta teorie este aceea ca aceasta comoara nu a fost ingropata in Insulele Cocos, ci pe o insula necunoscuta de-a lungul coastei Americii Centrale.
 
Comorile Limei