Mistere nerezolvate

Mistere nerezolvate


    Pe cat de inteligenti ne credem ca si specie, exista cateva mistere in lume care continua sa ne eludeze. Aceste mistere nerezolvate sunt vaste in ceea ce priveste scopul si ar putea include Piramidele din Egipt sau chiar sinuciderea lui Hitler, dar aici sunt prezentate doar cateva mistere pe care le-am gasit deosebit de convingatoare.

Mistere nerezolvate  Mistere nerezolvate
 

Jaful lui DB Cooper


    Intre 1967 si 1972 au existat 147 de incercari de jafuri aeriene in SUA. Unul dintre aceste jafuri a fost conceput de Dan Cooper (alias DB Cooper). Dan Cooper a platit 20 de dolari pentru un zbor dus, de la Portland la Seattle la bordul avionului Nord-Vest Orient, zborul 305 in ajunul Zilei Recunostintei, in 1971. Odata ce s-a vazut urcat la bord, Cooper a inmanat insotitorului de zbor o hartie pe care scria: "Am o bomba in geanta mea. O voi folosi, daca este necesar. Vreau ca tu sa stai langa mine. Sunteti deturnati". Cand avionul a aterizat, exigentele sale de 200.000 dolari si patru parasute au fost indeplinite, pasagerii au fost eliberati si avionul a decolat din nou. Zburand la 3048 de metri, aripile s-au inclinat la 15 grade si in modul virtual de aterizare, avionul fiind suficient de jos pentru un salt usor.

Jaful lui DB Cooper

    Se crede ca la aproximativ 8:11, Cooper a sarit intr-o furtuna; el nu a mai fost gasit niciodata. Datorita vizibilitatii reduse nici echipajul si nici avioanele de vanatoare F-106 nu l-au vazut pe Cooper sarind, daca s-a deschis parasuta sau daca si-a luat banii. Unele dintre misterele care cauzeaza oamenilor framantari sunt intrebarile: De ce nu a solicitat sa zboare pe un traseu precis? De ce nu a cerut imbracaminte groasa sau cel putin o casca. In final, Cooper a realizat un act curajos in timpul epocii Vietnam si el ramane, dupa unii, un om care a invins ordinea stabilita, scapand de federalii de la FBI si reusind sa nu raneasca pe nimeni fizic; cu toate acestea, unii sustin ca in cele din urma, s-a ranit singur. Indiferent daca a supravietuit sau nu, el a devenit unul dintre misterele cele mai uimitoare.

DB Cooper a sarit din avion

Triunghiul Bermudelor


    Unul dintre cele mai mari enigme nerezolvate ale secolului 20 a fost Triunghiul Diavolului (alias Triunghiul Bermudelor), care a vazut zeci de nave si aeronave disparute in uitare. Cele mai multe au disparut fara urma. Vincent Gaddis pune misterele triunghiului pe harta, in revista sa de nave, in 1964, povestind despre disparitiile ciudate ce au avut loc in aceea zona, inclusiv zborul 19. S-a estimat ca marimea zonei se situeaza in intervalul 1.294.994,055 km² - 3.884.982,165 km²; cu toate acestea, s-a spus ca marimea nu conteaza, deoarece unele forte inexplicabil din interiorul zonei respective, cauzand  nave si avioane sa dispara.

    De ce se afla aceasta teori printre misterele nerezolvate? Unii sustin ca, informatiile noastre despre magnetism nu sunt la fel de profunde pe cat ar putea fi, ceea ce face ca o analiza concludenta sa fie dificila. Altii, atribuie acest fenomen activitatii extraterestre, in timp ce multi altii dau vina pe erori umane. Acest mister poate fi rationalizat, ca de exemplu, absenta cadavrelor i se poate datora faptului ca apele sunt infestate cu rechini.

Triunghiul Bermudelor

    Din punct de vedere istoric, omul a explicat misterele nerezolvate cu mitologia, demoni, monstrii sau invadatori extraterestrii. Raspunsurile la aceste mistere poate ajunge pana la urma la suprafata atunci cand omenirea este dispusa sa puna deoparte notiunile preconcepute si sa priveasca asupra faptului, abia dupa aceea poate sa traga concluzii. Dar, inainte de a te gandi la conspiratie, zona este faimoasa pentru vremea imprevizibila, care este suficient de puternica pentru a anihila orice masa din zona.

Monstrul Loch Ness


    Loch Ness, casa uneia dintre cele mai mari mistere nerezolvate din lume, este situat pe Great Glen, fisura geologica, care imparte partea nordica a Scotiei, de-a lungul unei linii de la Fort William la Inverness. Cel mai adanc punct al sau masoara 813 metri si contine mai multa apa proaspata decat Anglia si Tara Galilor, combinate. Pentru mai mult de un secol, omul a fost fascinat de raportarea unor privelisti a monstrului Loch Ness (alias Nessie). S-au scris multe pagini despre misterele din Loch Ness si in timp ce nu s-a gasit nici o dovada a existentei lui Nessie, misterul ramane in picioare: Nessie exista cu adevarat?

Monstrul Loch Ness

    In octombrie 1987, o incercare de a rezolva misterele din Loch Ness a fost realizata cu 20 de oameni care au cuprins intreg lacul Loch folosind echipamente cu sonare pentru a salta undele de sunet de la suprafata in partea de jos, inregistrand pe cale electronica toate vietatile cu care au intrat in contact. In timp ce au prins suficient somon pentru a hrani o armata intreaga, nu a existat nici un semn a lui Nessie. Cei mai multi oameni de stiinta fac pariu ca nu exista nici un monstru, desi isi pastreaza mintea deschisa, deoarece asteapta o dovada clara sub forma de probe scheletice sau capturarea monstrului insusi.