Scari si balustrade uimitoare

Scari si balustrade uimitoare


    Scarile nu sunt doar o parte a casei sau a cladirilor publice plictisitoare si utilitare. Acestea sunt o oportunitate pentru un arhitect sa faca cu adevarat o declaratie de indrazneale, disingandu-se fata de ceilalti. De la scari care plutesc la scari care se potrivesc in spatii imposibil de mici la scari care nu merg nicaieri, aceasta parte trecuta cu vederea a arhitecturii de zi cu zi este regandita de multi designeri si arhitecti. Nu veti vedea nici un covor de culoare bej plasat pe scari; acestea sunt unele dintre cele mai bune, cele mai ciudate si frumoase scari din lume.

Scari si balustrade uimitoare
 

Scari de perete


    Cand seamana scarile mai mult cu o usa? Atunci cand aluneca lin in perete, disparand pentru a preveni aparitia oaspetilor nedoriti in a rataci pana la nivelul superior al casei. Desi este doar un concept, aceasta scara ce dispare, proiectata de designer-ul Aaron Tang, ar fi completarea perfecta pentru casa oricarui spion international. Functioneaza pe pistoane de interior care conduc intregul ansamblu din perete, apoi ajuta fiecare treapta sa coboare gentil intr-o miscare asemanatoare cu cea a unui val. Simpla apasare a unui buton deschide sau inchide scarile de la fiecare capat.

Scari de perete

Scarile flotante din Villa Glittenberg


    Aceste scari se afla in interiorul resedintei Villa Glittenberg, o casa de familie de pe coasta de vest a Norvegiei, construita de Saunders Arhitecture. Scara este realizata din otel gros de 1 cm si are o greutate de aproape o tona. Este atat de masiva incat trebuie sa fie ridicata in casa printr-un luminator, cu o macara speciala. Rezultatele sunt pur si simplu uimitoare, desi, pe masura ce scarile albe plutesc deasupra solului, iar rezidentii par sa pluteasca pana la nivelul superior.

 Scarile flotante din Villa Glittenberg

Scara ascunsa folosita ca spatiu de depozitare


    Martino Gamper produce constant mobilier personalizat, elegant si distinctiv, iar acest dulap ce se afla sub scari este un testament al capacitatii lui. In aceasta frumoasa casa de la tara, de origine engleza, Gamper a instalat o scara ingenios ascunsa pentru a da ocupantilor mai mult spatiu pentru depozitare si pentru a utiliza mai mult spatiu, uitat anterior.

 Scara ascunsa folosita ca spatiu de depozitare