Scaune originale si comfortabile

Scaune originale si comfortabile


    Aproape toata viata ne-o petrecem muncind, iar cei mai multi dintre noi si-o petrec stand pe scaun. A devenit un lucru atat de comun incat nici nu concepem viata fara scaune. Din fericire scaunele ce urmeaza sa le vedem va vor schimba ideea de scaun, iar acesta va iesi in evidenta cu siguranta. Aceste piese de mobilier indraznesc sa fie cu totul diferit decat cu ceea ce eram noi obisnuiti, de la scaune moderne si elegante pana la unele unice si amuzante.
 
 Scaune originale si confortabile
 

Aer conditionat si climatizare

Aer conditionat si climatizare


    Aerul conditionat si frigotehnica se realizeaza prin indepartarea caldurii cu ajutorul procesului de radiere, convectie si conductie folosind medii precum apa, aerul, gheata si chimicale care se refera la procedeul de refrigerare. Pentru a indeparta caldura este necesar un mediu rece - asa functioneaza toate sistemele de aer conditionat si climatizare. Un sistem de aer conditionat furnizeaza ventilatie, racire si control al umiditatii pentru cladiri.   
     Aer conditionat si climatizare

Geamul termopan si condensul

Geamul termopan si condensul


    Condensul este un fenomen fizic normal si reprezinta transformarea apei din stare gazoasa in stare lichida sau din cea lichida in solida. Acest fenomen apare in principal in sezonul rece, atunci cand apar diferente de temperatura intre interiorul incaperii in care este geamul si exteriorul ei, din cauza unei ventilari care nu e eficienta, iar din aceasta cauza, umiditatea din aer persista.
   
Geamul termopan si condensul

Accesul la apa potabila

Accesul la apa potabila


    Aprovizionarea cu apa pe plan mondial se confrunta cu noi amenintari, iar tehnologiile avansate si accesabile pot face diferenta pentru milioanele de persoane din toata lumea. In zielle noastre, disponibilitatea apei de baut si a altor utilizari a devenit una dintre problemele critice in multe zone din lume.

Proiectare constructii - documentatii pentru obtinerea autorizatiei de construire

Proiectare constructii - documentatii pentru obtinerea autorizatiei de construire

        
    Proiectantul isi propune anumite principii de piata caracteristice activitatilor intelectuale prestate la proiecte, studii, cercetari, expertize, analize tehnico - economice etc. Aceste principii fac ca proiectantul si beneficiarul sa nu se simta obligati sa aplice, anumite preturi, tarife, parametrii in mod standard.

Cum termoizolam blocurile

 Cum termoizolam blocurile


    Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana nu a generat reabilitarea urbana a infrastructurii, nici modernizarea si reabilitarea termica a locuintelor, mai ales a cladirilor de insemnatate culturala si istorica, asa cum cere Uniunea si cum ar fi trebuit sa se intample de cativa ani, avand in vedere ca am avut 17 ani in care sa devenim constienti de nevoia de dezvoltare si inovatie a tarii.
  

Sezonul piscinelor

Sezonul piscinelor


    A venit vara, este cald, iar multi dintre noi se gandesc acum sa-si cumpere o piscina. Ultima tendinta in abordarea constructiei piscinelor este imbinarea celor mai inalte standarde ale tehnologiei in domeniu cu proiectelele cele mai ingenioase ale arhitectilor si designerilor peisajisti.


    Sezonul piscinelor

Gradini suspendate pe acoperisurile cladirilor

Gradini suspendate pe acoperisurile cladirilor


    Ce ar fi sa ai acces la o gradina pe acoperisul cladirii in care lucrezi, de exemplu, sa te relaxezi intr-o oaza de verdeata in mijlocul agitatiei citadine, la ora de varf. Gradinile suspendate pe acoperisurile cladirilor devin din ce in ce mai intalnite in marile centre urbane, ele prezentand atat avantaje pentru mediu, cat si avantaje economice.
   Gradini pe cladirile acoperisurilor

Stilul Ikebana

Stilul Ikebana

            

    Ikebana, cunoscuta si sub denumirea de "kado" este arta japoneza de a aranja florile. Ikebana este aducerea vietii vegetale la dimensiunile unei incaperi, unei vaze. Elementele florale dintr-un aranjament sunt puse in vaza cu intentia transpunerii lor intr-o noua viata, incercandu-se recrearea universului lor natural.Ikebana
    Totusi, in arta japoneza de aranjare a florilor se urmaresc anumite reguli si anume forma imperfecta, neregularitatea, infatisarea simpla, dar in acelasi timp delicata si fragila, punandu-se accentul pe aspectul liniar al aranjamentului. Sunt folosite tulpini, ramuri desfrunzite, frunze cu un contur deosebit, insa aranjamentul trebuie sa fie unul simplu, nu prea incarcat. Aranjamentul floral japonez se bazeaza pe asimetrie, fiind considerat mai interesant un copac indoit, rasucit, scorburos decat unul crescut normal. Un lucru deosebit este conceptia ca aranjamentul nu trebuie sa copieze natura, ci sa o corecteze.
   

Totul despre plantele de apartament

 Totul despre plantele de apartament

     Florile de interior dau un aspect proaspat si primitor camerei asa ca de ce sa nu profitam de acest lucru. Insa, ne intalnim cu multe inconveniente, mai ales daca suntem amatori in acest domeniu. Pentru a avea flori in apartament trebuie sa stim cum sa alegem ghiveciul potrivit, ce ingrasamant trebuie sa contina pamantul, cata apa trebuie pusa si mai ales ce plante putem intretine mai usor in apartament.  

 

Credite pentru locuinte

Credite pentru locuinte

 

    Piata imobiliara romaneasca este invadata de tot felul de ansambluri rezidentiale la preturi variate, adresate si pentru romanul de rand care isi poate lua un credit pentru achizitionarea unei astfel de locuinte. Firmele ofera apartamentele fie in faza de constructie sau chiar planificare,"la rosu" sau deja finisate. In prezent, se contureaza in Romania si patura de mijloc, cu un salariu rezonabil, dar chiar si asa nu isi pot permite achizitionarea unei locuinte pe loc, ci tot in rate sub forma unui credit.

Proiectul arhitectural

Proiectul arhitectural

Proiect arhitectural

    Proiectul arhitectural reprezinta cel mai important pas in constructia unei locuinte. De acesta depinde: imaginea estetica a viitoarei locuinte, confortul, calitatea constructiei, siguranta si banii investiti. Arhitectul in cauza trebuie sa imbine dorintele si aspiratiile  dumneavoastra cu detaliile tehnice, cu structura de rezistenta, acestea materializandu-se in casa mult visata care sa va confere relaxarea si confortul de care aveti nevoie.

Pagina 11 din 11