Recorduri mondiale contemporane in constructii

Recorduri mondiale contemporane in constructii


Recorduri mondiale contemporane in constructii
 
   Iti vine sa crezi ca cel mai inalt pod din Franta este mai inalt decat Turnul Eiffel sau ca un singur baraj in China poate retine 1.4 mii de miliarde de metri cubi de apa? Fiecare din proiectele descrise aici au stabilit cel putin un record mondial pentru inaltimea lor, scara sau ingeniozitate. De la Venetia la Boston, din Egipt in Anglia, iata cateva minuni de inginerie uimitoare ale lumii moderne.
 

Cea mai mare conducta subterana din lume


Cea mai mare conducta subterana din lume

    Din Norvegia in Easington, Marea Britanie: Conducta Langeled este cunoscuta a fi cea mai lunga conducta de gaz submarina, din lume. Aceasta va furniza 20% din necesarul de gaze al Marii Britanii, conectand Anglia la cel mai mare zacamant de gaze din Europa, prin intermediul a 1207 km de teren subacvatic. In primul rand, inginerii au trebuit sa tina cont de temperaturile sub zero ale apele furtunoase, pentru a dezvolta tehnici de instalare a conductei. Ei reusesc sa amplaseze 13 km de conducta pe zi.

Modelul 3D al tunelului subteran

Baraje uimitoare in China


Harta barajelor din China

Yangtze, China: Cele trei baraje au pus oamenii din lumea intreaga pe jar pentru rolul sau in cresterea nivelului apei si stramutand milioane de rezidenti chinezi din zona.
 
 Baraje uimitoare in China
 
Cu toate acestea, ca si lucrare de inginerie, acest proiect este de neegalat. Acesta va fi cel mai mare baraj hidroelectric din lume, inalt de 183 de metri si detine aproape 1.4 mii de miliarde de metri cubi de apa in spatele a 3 milione de metri cubi de beton. Aceasta minuen inginereasca va oferi, in cele din urma, 10% din necesarul de energie vast al Chinei.
 
 El mai mare baraj hidroelectric din lume.
 

Tunel masiv in Boston


Tunel masiv in Boston

Boston, Massachusetts: asa-numitul Big Dig este un tunel masiv in inima Bostonului si este proiectul de constructie cel mai mare si cel mai scump din istoria Statelor Unite (la 15 miliarde de dolari).
 
 Big Dig este un tunel masiv in inima Bostonului
 
Catastrofele si scandalurile au bantuit acest demers chiar de la inceput, inclusiv accidente, decese si chiar arestari pentru neglijenta penala. Inginerii au fost nevoiti sa navigheze printr-un labirint de metrouri, tevi si retea de utilitati in cadrul proiectului, toate cu o perturbare minima pentru strazile din Boston pline de viata, de deasupra.
 
 Tunel subteran
 

Statia de pompare Mubarak


Statia de pompare Mubarak

Mubarak, Egipt: Proiectul Toshka este o incercare uimitoare de convertire a jumatate de milion de acri de desert in terenuri arabile. Statia de pompare Mubarak este in centrul acestui efort si va canaliza milioane de metri cubi de apa pe ora.
 
 Convertirea deserturilor in terenuri arabile
 
Acesta va redirectiona 10% din apa tarii din Nil si va creste terenul locuibil in Egipt, cu pana la 25%.
 
 Statia va creste terenul locuibil in Egipt.