Metode inovative de izolare ecologica

Metode inovative de izolare ecologica


    Daca tot vorbim de consumul de energie si de calitatea aerului din interior, putem evidentia si anumite sisteme termoizolante pentru locuinta. Izolatia este cruciala pentru consumul de energie, confort si sanatate.

 Metode inovative de izolare ecologica
 
   Avand o izolatie buna este un lucru foarte important in a avea o casa eficienta din punct de vedere energetic, iar o izolare buna te poate salva in a-ti cheltui economiile pe factura cu incalzirea si aerul conditionat. Ceea ce poate nu stii, este ca unele sisteme termoizolante disponibile contin lucruri destul de urate pe care probabil nu le vei dori in apropierea aerului pe care il respiri toata ziua. Multi oameni cred ca izolareaa chimica poate facilita dezvoltarea cancerului, astmului, precum si intreagii serii de alte probleme de sanatate.   

Icyene


    Exista mai multe tipuri de spuma in spray. Ele incep in forma lichida, se extind si se consolideaza aproape instantaneu pentru a umple fisurile si crapaturile. Aceste spume high-tech sunt mai flexibile si, de asemenea, permit umiditatii sa se evapore. Nu toate aceste produse sunt la fel, totusi. Unele dintre aceste formule sunt campuri chimice minate, in timp ce altele, cum ar fi Icynene, sunt nu produc nici un fel de gaz. In plus, aceste materiale au costuri de trei sau patru ori mai mari decat cele traditionale din fibra de sticla, iar procedeul trebuie realizat de catre profesionisti.
 
Icynene - material de izolare ecologic

    Icynene® este o spuma izolatoare si un sistem de bariera de aer, devenind standardul industriei pentru furnizarea performantei maxime a cladirilor. Formularea spray-ului Icynene reprezinta un progres in stiinta umiditatii si a managementului termic.
    
    Icynene® este o spuma izolatoare bazata pe apa 100%, ce minimizeaza scurgerilor de aer pentru cresterea eficientei energetice, creand un mediu sanatos de interior, reducand sunetele propagate in aer si oferind o mai mare libertate de design. Icynene ® mentine performantele sale, fara nicio pierdere de valoare R de-a lungul timpului. Acest material nu se contracta si nu se indoaie. Icynene ® adera la cele mai multe materiale de constructii si este metoda de izolare potrivita pentru pereti, mansarde, tavane si podele.

Toate aceste calitati fac din Icynene un produs de constructii extraordinar:

  •  Consum de energie eficient - 30-50% economii de energie fata de izolarea traditionala atunci cand este utilizat in situatii identice.
  • Silentios - Sigilantul de aer blocheaza zgomotul de afara, propagat in aer, inca de la intrarea in structura si elimina vibrtiile in peretii cu instalatii sanitare.
  • Sanatos - este bazat de apa. Nu contine CFC, HCFC, formaldehida sau substante chimice volatile. Blocheaza praful, polenul si alti alergeni sa intre in structura. Etansarea aerului minimizeaza potentialul de condensare, de formare a mucegaiului.
  • Este un produs ecologic

NANOGEL / Aerogel/ KALWALL

 
Materiale izolante - Nanogel
 
    Materialul NASA, Aerogel, utilizat pentru a colecta praful din spatiu - este, de asemenea, si un material de izolare pentru casa ta! Aerogel este o forma super futurista de "fum de siliciu inghetat" - realizat dintr-un tip special de spuma de siliciu poros ce este 99% aer. Este incredibil de puternic,  izoleaza foarte bine si este incredibil de usor.

Material izolant - Aerogel

    Aerogelurile au pori extrem de mici, ceea ce le face cele mai bune izolatoare termice din lume. Nanogel® este numele marcii companiei Cabot Corporation pentru familia sa de aerogeluri din siliciu translucid. Cel mai mare avantaj al Nanogel este ca acesta este usor si transparent, fiind in acelasi timp un bun izolator - astfel incat sa se poata folosi pentru a crea ferestre si lucarne izolante, precum si pereti si plafoane translucide care vor perimite intrarea luminii in interior si pastrarea caldurii in exterior, in timpul lunilor de vara.

Nanogel este folosit pentru a crea ferestre si lucarne izolante

    Asa cum s-ar putea astepta, aceasta spuma de siliciu, nu este in mod inerent mai buna pentru sanatatea ta decat fibra de sticla atunci cand este expusa pe piele si plamani. (La fel ca fibra de sticla si azbestul, bucatile microscopice se pot rupe si se depun pe piele, creand probleme de sanatate). Din fericire, Nanogel este vandut preambalat si sigilat in policarbonat sau panouri din fibra de sticla sub denumiri comerciale ca Sisteme Kalwall si Supersky. Aceste panouri prefabricate sunt complet sigure pentru a lucra cu ele si se revanseaza pentru orice probleme de sanatate posibile, cu avantajul lor foarte sanatos de a permite luminii naturale sa intre in case. Aerogelurile revolutioneaza o noua era in luminarea naturala rezidentiala.
 
Spuma de siliciu pentru izolarea lucarnelor