Scaune inspirate din viata cotidiana

Scaune inspirate din viata cotidiana


    Scaunele reprezinta o piesa de mobilier necesara pentru locuinta. Fie ca ne dorim scaune clasice, fie unele mai non-conformiste, scaunele ne ajuta sa socializam si sa schimbam in bine aspectul design-ului interior.

Scaune inspirate din viata cotidiana
 

Scaunul Trol


    Aspectul este inspirat de Dumbledore, troli si zile reci de iarna. Materialele sunt piele de oaie islandeza, tapiterie din piele si stejar.
Lund & Paarmann fabrica scaunul prin intermediul companiei de productie - Lopfurniture.

Scaun din piele de oaie islandeza

Scaunul Ou


    Fotoliul Dondolo conceput de Milla Rezanova, a fost prezentat la expozitia din 2009, Abitare il Tempo din Verona, Italia. Din aceste imagini, scaunul arata foarte bine, dar nu cred ca este confortabil. Ce crezi?

Scaunul Ou

Scaunul vertebraic


    Un nou design exceptional de scaun, numit Atlas si conceput de catre Scott Jarvie, a fost dezvaluit la expozitia de design din Londra. Conceput din scanmduri de mesteacan de 4 mm, scaunul Atlas are un aspect de schelet si vine cu o coloana vertebrala simpla sau dubla. Scaunul creaza, cu siguranta, un aspect geometric in fiecare casa sau birou.

Scaunul vertebraic

Scaunul din Lego de 33.000 dolari

 
 Scaunul din Lego de 33.000 dolari
 
    Designer-ul olandez Mario Minale, a creat acest scaun din Lego, in rosu si albastru, fiind fabricat in intregime din caramizi LEGO si aluminiu.

    Caramizile LEGO fac scaunul mai mare cu 6% decat scaunul iconic original albastru si rosu realizat de Gerrit Rietveld. Un cadru din aluminiu face posibil sezutul pe el. Din cauza drepturilor de autor, acest scaun este disponibil doar intr-o editie limitata ca un proiect de arta si este estimat a se vinde cu£ 20,000-25,000, dar ofera un gand interesant despre cum putem crea design clasic prin mijloace proprii.

Caramizile LEGO fac scaunul mai mare cu 6%.