Conspiratie sau fictiune?

Conspiratie sau fictiune?


    Oamenii din toate timpurile, din toate categoriile sociale adora conspiratiile si chiar daca nu exista, o farama de indoiala tot timpul apare. Conspiratiile ce le vom prezenta in continuare pot fi sau nu adevarate si poate ca nu vom afla raspunsul niciodata, insa merita sa stiti si cealalta parte a posibilului adevar despre fapte ce au trasat cursul istoriei.

Conspiratie sau fictiune?
 

Experimentul Philadelphia popularizat in romanul lui Charles Berlitz


    Teoreticienii conspiratiei cred ca, in timpul unui experiment de pe Santierul Naval Philadelphia, in octombrie 1943, distrugatorul Eldridge al marinei SUA a fost pronuntat invizibil. Conform anumitor referiri, oamenii de stiinta ce participau la experiment au gasit o modalitate de a reflecta lumina in jurul unui obiect, insa experimentul nu a mers bine si Eldridge a fost transportat prin spatiu si timp, aparand pe mare. Se spune ca mai multi marinari au fost grav raniti atunci cand experimentul a esuat, iar cativa au intrat in suprastructura navei. Marina SUA a negat faptul ca experimentul a avut loc vreodata.

Experimentul Philadelphia popularizat in romanul lui Charles Berlitz

Pearl Harbor a fost permis sa se intample


    Teoriticenii cred ca presedintele Franklin Roosevelt a provocat atacul japonez pe baza US Naval din Hawaii, in decembrie 1942, desi stia despre atac in avans si si-a musamalizat esecul, pentru a avertiza comandantii flotei sale. Se pare ca avea nevoie de atac pentru a-l provoca pe Hitler in a declara razboi Statelor Unite, deoarece publicul american si Congresul erau in marea lor majoritate impotriva intrarii in razboi, in Europa. Teoreticienii cred ca SUA a fost avertizata de catre guvernele din Marea Britanie, Olanda, Australia, Peru, Coreea si Uniunea Sovietica, ca va avea loc un atac surpriza la Pearl Harbor, in plus, americanii au interceptat si au spart toate codurile importante ale japonezilor inainte de atac.

Pearl Harbor a fost permis sa se intample

Conspiratia Varful petrolului


    Varful petrolului este punctul in timp in care rata maxima a extractiei petrolului la nivel mondial este atinsa, dupa care rata de productie intra in declin. Cu alte cuvinte, varful (o teorie in sine) este varful presupus al productiei de petrol in timpul si dupa ce cererea de petrol depaseste preturile de aprovizionare. Teoreticienii conspiratiei cred ca atingerea varfului petrolului este o frauda nascocita de catre industriile de petrol pentru a creste preturile pe fondul preocuparile legate de aprovizionarea viitoare. Industria petrolului este constienta de rezervele vaste de petrol neexploatat, dar nu le utilizeaza cu scopul de a mentine iluzia deficitului, pe care il pretind ca exista.

Conspiratia Varful petrolului

Protocoalele batranilor din Zion


    In ciuda faptului de a fi extrem de discreditat timp de cel putin 100 de ani, credinta in acest document s-a dovedit a fi deosebit de rezistente pe internet. Textul se prezinta sub forma unui manual de instructiuni pentru un nou membru al "batranilor", descriind modul in care vor manipula lumea prin controlul mass-media si al Finantelor, inlocuind ordinea sociala traditionala cu una bazata pe manipularea in masa. Oamenii de stiinta sunt de acord ca, in general, Okhrana, politia secreta a Imperiului Rus, a fabricat textul la sfarsitul anilor 1890 sau inceputul anilor 1900, dar credinta in el inca persista - in special in Orientul Mijlociu.
 
 Protocoalele batranilor din Zion