Scule si unelte pentru vopsirea casei

Scule si unelte pentru vopsirea casei


Puteti petrece saptamani, chiar luni, turnand peste fragmente vopsite, in incercarea de a gasi nuanta perfecta pentru a anima casa. Cu toate acestea, daca nu dispuneti de instrumentele adecvate pentru vopsirea casei, vei efectua doar jumatate din munca.

Scule si unelte pentru vopsirea casei
 
In acest articol vom vorbi despre diferitele instrumente, scule si unelte disponibile pentru vopsirea casei. Pe ce fel de material vrei sa vopsesti? Cat timp vrei sa petreci pentru a acoperi cu vopsea zona de care aveti nevoie? Cat de mare este zona pe care vrei sa o vopsesti? Cand aflati aceste lucruri, veti gasi rapid instrumentul potrivit pentru vopsirea casei.  

Indiferent de suprafata, o pensula este un instrument esential in orice proiect de vopsire a casei. Cand vine momentul sa scufundati in vopsea instrumentul ales, veti alege cel mai probabil din randul acestor instrumente de vopsit:

Pensule

Cu putine exceptii, pensulele se impart in doua tipuri: pensule din par natural realizate din par de animale si perii din par sintetic, de obicei din nailon. La un moment dat, pensulele din par natural au fost considerate cele mai bune, dar astazi cele sintetice sunt la fel de bune. In plus, nu puteti folosi o pensula cu par natural la vopsele latex pe baza de apa, deoarece apa face parul moale. Prin urmare, daca vopsiti cu o astfel de vopsea, selectia pensulei devine 50 la suta mai usoara.
Pensule vin intr-o mare varietate de dimensiuni si tipuri, fiind necesare pentru zonele in care o rola pentru vopsea nu poate ajunge. Iata cateva dintre principalele tipuri de pensule:
  • Perete. Acest tip de pensula raspandeste majoritatea vopselei pe cea mai mare a suprafatei. O pnsula de 10,2 cm este o alegere buna, desi si cele de 7,2 cm pentru perete, pot fi mai usor de utilizat.
  • Ornamente. O pensula de 5,1 cm la nivel interior este ideala pentru prelucrarea lemnului si pentru spatiul din jurul ferestrelor, usilor si colturilor peretilor inainte de vopsirea cu trafaletul.
  • Toc. O pensula pentru toc are un capat unghiular cu tepi. Disponibil in mai multe dimensiuni, pensula face ca vopsitul in locuri dificile sa devina mai usor - mai ales cand vopsesti in jurul ferestrelor. Utilizat cu atentie, reduce necesitatea de a utiliza banda adeziva pentru a proteja geamurile.
Pensule pentru vopsit

Trafaletul pentru vopsea

Pentru suprafete mari, plate, acesta este un instrument eficient si usor de utilizat. Pentru suprafete mari si plate, precum peretii si plafoanele, trafaletul pentru vopsea va va ajuta sa realizati munca in aproximativ jumatate din timpul necesar vopsirii cu o pensula. Cei mai multi folosesc pensula pentru a vopsi in jurul ferestrelor si usilor, apoi apeleaza la trafalet pentru a umple spatiile goale. Trafaletul pentru vopsirea suprafetelor plate vin in diferite latimi - de la 10,2 cm la 45,7 cm - dar cele mai comune doua dimensiuni pentru amenajarea interioara sunt cele late de 17,8 cm si 22,9 cm.

Trafaletul destinat vopsirii peretelui sau tavanului au manere din plastic sau din lemn care au fost golite si prelucrate pentru a accepta o prelungire a manerului. Trafaletul are, de asemenea, un cadru de metal sau plastic, care este strecurat in interiorul unui capac cu role. Dintre cele doua tipuri, versiunea din metal (de asemenea, cunoscuta ca o colivie sau cadru de metal) este cea mai buna, deoarece este mai usor de curatat si mai putin probabil sa se lipeasca de interiorul capacului cu role.

Trafaletul pentru vopsea

Tavita pentru vopsea este realizata din aluminiu sau plastic si vine in versiuni standard de 17,8 cm si 22,9 cm. Dimensiunea de 22,9 cm este cea mai populara, deoarece se poate folosi fie un trafalet de 17,8 cm, fie unul de 22,9 cm. Unele tavite vin cu carlige care permit atasarea lor direct la o scara. Desogur, tavile sunt lavabile si durabile. Dar pentru a le curata mai usor, cumpara tavite de unica folosinta din plastic sau acopera tava cu folie de aluminiu.

Instalatii fara aer de pulverizare cu spray a vopselei

Acestea sunt putin mai consistente si mai dificil de folosit, dar pentru a oferi cea mai mare cantitate de vopsea in cel mai scurt timp, acestea reprezinta modalitatea de a reusi acets lucru. Pentru o vopsire pe o suprafata mica in jurul casei, un spray pulverizator fara aer este un instrument potrivit, deoarece este mai putin costisitor decat un compresor de aer separat.

Instalatii fara aer de pulverizare cu spray a vopselei

Un pulverizator fara aer de vopsea foloseste un mic motor electric pe pompa, ce forteaza vopseaua sa intre printr-un orificiu mic pentru a o transforma intr-o pulverizare fina. Forma de con a pulverizatorului poate fi ajustata in functie de diferitele modele, pentru a se potrivi cu munca de vopsire. Partile pulverizatorului tipic fara aer includ pompa electrica, cablul de alimentare, maner, declansator on/off, duza de vopsea, controlor de spray de vopsea si recipient pentru vopsea. Unele pulverizatoare fara aer trag vopseaua printr-un tub dintr-o galeata de vopsea sau dintr-un container de vopsea atasat.
Intretinerea unui pulverizator fara aer necesita curatare atenta a tuturor componentelor inainte ca vopseaua sa se poata usca. Fii foarte atent sa cureti bine duza de vopsea.