Vopsirea ferestrelor

Vopsirea ferestrelor


In general, munca de vopsire a ferestrei va merge mai repede daca se cumpara o pensula de 5,1 cm sau de 21/2-inch, usor inclinata in partea de jos pentru a obtine colturi de 90 de grade si spatii inguste.

Vopsirea ferestrelor
 
Sa vopsesti cadrele de lemn ale ferestrelor, ridica, in primul rand, tocul de jos mai mult de jumatate in sus si coboara canatul de sus pana cand sina de jos este cu cativa centimetri sub canatul de jos. Vopseste sina de jos a canatului din partea de sus si in sus pe toc, in masura in care poti sa te duci. Vopseste toate suprafetele canatului de jos, cu exceptia marginii de sus. Inverseaza pozitia tocului ferestrei: canatul de sus se ridica pana la 2,5 cm de rama ferestrei, canatul de jos pana la 2,5 cm de fereastra. Apoi, vopseste suprafetele anterior obstructionate de canatul de sus si de marginea de sus ale ambelor canaturi.

Vopseste ferestrele duble, ca in secventa aratata, deplasand tocul de sus si de jos pentru a avea acces la toate suprafetele. Nu vopsi inca glafurile de lemn in care tocul misca in sus si in jos. In schimb, vopseste rama ferestrei, mergand de sus in jos, inclusiv pervazul. In cazul in care vopseaua de pe toc este uscata, atunci cand atingi suprafata respectiva, muta-le pe amandoua in jos, cat vor putea merge. Vopseste glafurile expuse. Lasa vopseaua sa se usuce, pentru a ridica ambele canaturi si pentru a vopsi glafurile de mai jos. Pentru a proteja tocurile  de la lipirea lor in glafuri, pune doar atata vopsea cat este necesar pentru a acoperi stratul vechi. Asteapta sa se usuce vopseaua, apoi unge canalele cu parafina sau cu un spray de silicon.