Case modulare mobile

Case modulare mobile


    Uita de stereotipuri - casele prefabricate nu pot fi decat ultra-portabile si usor de asamblat, dar de asemenea, sunt frumoase si moderne, rivalizand din punct de vedere estetic cu cea mai buna arhitectura moderna. De la acoperisuri, care poate fi amplasat pe sit cu o macara pentru resedintele mici, prevazute cu "picioare de insecta", care le permite acestora sa fie asezate practic oriunde, aceste locuinte mobile, incredibil de versatile, reprezinta ce e mai bun din ce are de oferit arhitectura prefabricata.

Case modulare mobile
 

Case prefabricate pe roti


    Avand o casa pe roti, nu inseamna ca trebuie sa sacrifici estetica. Aceste prefabricate compacte au fost construite pentru un anumit sit, dar ele ne arata pe ce culmi ar putea ajunge casele portabile in viitor. Structurile simple din lemn si metal au obtinut un sentiment de aerisire si spatialitate prin tavanele inalte si multa sticla, iar intr-un grup, ele dovedesc ca parcurile cu rulote pot fi atractive si dorite.

Case prefabricate pe roti

Cabine prefabricata portabila realizata din busteni


    Aceasta cabina prefabricata portabila modernizata, realizata din busteni nu este doar o resedinta - este o opera de arta. Din spate, cele doua unitati arata ca o gramada mare de butuci care a fost rupta in doua, in timp ce partea frontala este toata din sticla. O casa usoara, nomada, a fost conceputa pentru a imbraca locurile, oriunde este amplasata, ca sa le transpuna intr-o viziune neobisnuita. Un adapost poetic, o "folie" care contopeste tehnologia inalta cu cea mai putin performanta. Finisajul interior este neted, cu dungi verticale ca sa contrasteze cu aspectul traditional al placarii fatadei din busteni.

Cabine prefabricata portabila realizata din busteni

Case modulare cu locatie independenta


    Nici o firma de arhitectura nu a intins limitele containerelor de marfa ca resedinte portabile mai mult decat Lab Zero, care creaza case ce pot fi livrate de nave si care sunt independente din punct de vedere al locatiei. Fiecare unitate se bazeaza pe o singura dimensiune a recipientului de stocare, dar se poate extinde si contracta in functie de conditiile meteorologice si de sit. Unele design-uri mimeaza chiar insectele, datorita picioarelor extensibile care le permite acestora sa fie amplasate aproape oriunde.

 Case modulare cu locatie independenta

Casa de beton imensa asamblata in cateva zile


    Traind intr-o casa prefabricata nu inseamna intotdeauna sa sacrifici spatiul. Casa Hemeroscopium conceputa de Anton Garcia pare ca a avut nevoie de luni de zile sau ani pentru a fi finalizata, dar acest prefabricat masiv din beton si sticla a fost asamblat in doar sapte zile. Are doar cateva elemente structurale majore, care au fost construite in afara sit-ului, iar apoi puse impreuna, astfel incat greutatea a fost echilibrata corect.
 
 Casa de beton imensa asamblata in cateva zile