Micro robotii solari vor revolutiona culegerea de date

Micro robotii solari vor revolutiona culegerea de date


    Cercetatorii sunt in curs de dezvoltare a modalitatilor de a produce in masa, roboti mici, de marimea unei muste, care opereaza ca roiuri de insecte pentru a colecta date cu scopul de a ajuta in supraveghere, micro productie, medicina si altele. Masurand sub 4 mm, micro robotii au toate echipamentele necesare pentru a muta, a comunica si colecta date, in plus generandu-le cu puterea lor, prin panouri solare.

   Micro robotii solari vor revolutiona culegerea de date
 
    Acesti mini-roboti sunt dispozitive revolutionare, avand in vedere ca ei contin tot ce este necesar pentru a colecta date bazandu-se pe un singur circuit de bord.
 
 Micro-roboti folositi ca sisteme de securitate
 
   In trecut, robotii cu un singur cip au prezentat provocari de fabricare semnificante, din cauza utilizarii, pe de o parte, a sudurii ca adeziv. Acesti noi micro roboti utilizeaza un adeziv conductor pentru a atasa componentele la un circuit de bord cu parti duble flexibile folosind tehnologia montarea suprafetei. Circuitul este apoi indoit in treimi si infasurat in jurul ASIC (circuit integrat a unei aplicatii specifice - application-specific integrated circuit).

    Pe deasupra, o celula solara genereaza energie pentru robot si furnizeaza 3,6 V unitatii, ceea ce este suficient pentru a se deplasa. Locomotia se realizeaza prin intermediul a trei picioare vibrante, in timp ce un al patru-lea picior orizontal vibrant este folosit ca senzor la atingere.
 
 Principiul de functionare al micro-robotilor
 
   In timp ce un micro robot nu are o utilizare atat de  mare, un grup mare a acestor mini-dispozitive poate stabili o multime de informatii pentru a genera un comportament mai complex. Calculatoarele ce primesc datele de la toate aceste dispozitive, poate apoi crea o imagine mai realista si mai complexa. Proiectul se bazeaza pe conceptul I-SWARM (roboti inteligenti autonomi pentru micro-manipulare) si a fost inspirat de comportamentul insectelor.

Micro-roboti ce culeg date cu ajutorul energiei solare

    Cercetatorii din Suedia, Spania, Germania, Italia si Elvetia lucreaza din greu la aceasta noua tehnologie, in conformitate cu un buget limitat. Incercarile lor recente de fabricare a robotilor incarcati cu energie solara au aratat ca avansuri trebuie sa faca trimitere la procesul de productie, pentru ca acestea sa fie produse in masa, in mod eficient.