Mobilierul casei tale

Mobilierul casei tale


    Cei mai multi designeri de mobilier pun in prim plan functia peste forma, dar de ce sa nu le aiba pe amandoua? Elementele precum mesele, rafturile si scaunele devin ciudate si surprinzatoare, in aceste exemple incredibile de mobilier artistic, inclusiv banci cu tentacule, mese cu picioare galopante, dulapuri care par a exploda si scaune functionale ce sunt adevarate opere de arta.

Mobilierul casei tale
 

Banca cu tentacule


Banca cu tentacule

    Banca cu tentacule realizata de Carpenter's Wood Galerie pare sa aiba o minte proprie, cu lemn curbiliniu ce se strange intr-un teanc intr-o parte a bancii, iar apoi aceasta se deplasaseaza in sus pe perete ca iedera.

"In padure" gramezi de scaune aranjate


Gramezi de scaune aranjate

    "In padure", un proiect realizat de artistul britanic Karen Ryan, este de fapt mai mult arta decat mobilier functional, dar este destul de frapant si vine si cu un mesaj. Ryan spune ca proiectul, care a fost realizat cu ajutorul unor scaune gasite prin zona, este "o reactie la consumul in crestere al design-ului. Lupta pe care o am cu constiinta mea la inaplicabilitatea de a crea un alt obiect de design impotriva saraciei globale, violentei si lacomiei, ramane o permanenta dilema in procesul de creatie."
    

Mobilier de gradina


Mobilier de gradina

    Designer-ul olandez Bo Reudler a creat seria de mobilier "Slow White", ca un fel de protest impotriva modului controlat in care natura este, de obicei, prezentata in design. Reudler a respins procesul de a folosi un computer pentru design-ul acestui mobilier, in schimb a adunat ramuri care au putut fi transformate cu propriile sale maini in doua mese, scaune si rafturi care au pastrat legatura cu natura.

Scaunul de lenevit


Scaunul de lenevit

    Lemnul indoit artistic se incadreaza in curbele corpului cu neobisnuitul sau design. Realizat manual din lemn de stejar, acest scaun va fi cu siguranta o piesa de conversatie in orice casa sau exterior, daca ai 6500 dolari.

Rafturi de carti realizate din ramuri si cutii reciclate


Rafturi de carti realizate din ramuri si cutii reciclate

    Aceste rafturi cerate de Peter Marigold sunt inspirate de formele naturale ale lemnului, insa acestea adopta conceptul de utilizare a obiectelor vechi, reciclate. Rafturile sunt fabricate din cutii vechi si materiale de ambalare, iar modul in care ramurile se extind dincolo de raftul de sus aduce in prim plan ideea cum ca ramurile sunt in crestere.