Concepe propriile draperii pentru ferestre

Concepe propriile draperii pentru ferestre


Draperiile sunt suspendate in interiorul ferestrei unui imobil pentru a bloca lumina, in special noaptea pentru un somn mai linistit sau pentru a opri lumina ce iese in afara cladirii, pentru mai multa intimitate (oprirind persoanele din afara de a vedea in interior, adesea din motive de securitate). Draperiile vin intr-o varietate de forme, materiale, dimensiuni, culori si modele.

Concepe propriile draperii pentru ferestre
 
Draperiile variaza in functie de procesul de curatare, deteriorarea realizata de lumina ultravioleta si retinerea prafului, absorbtia zgomotului, rezistenta la foc, precum si durata de viata.

Draperiile completeaza aspectul general al casei, ajutand la controlul ambiantei si la fluxul luminii naturale in camera. Efectul  draperiilor este cel mai bine vazut la lumina zilei, si cu pozitionarea corecta a luminii de interior, poate arata atractiv, chiar si pe timp de noapte.

Acest proiect este jucaus si usor. Vei utiliza suporturi pe care asezi farfuriile pentru a crea un efect de patrate ce plutesc in fata ferestrelor. Aceste draperii  minunat intr-un dormitor modern sau in camera copilului. Pentru acest proiect vei avea nevoie de:
  • inele de legatura de 5,1 cm
  • un burghiu
  • suporturi de farfurii moderne din plastic
  • o tija pentru draperie sau carlige
Confectionare draperii
 
Instructiuni:

   1. Gaureste fiecare colt al fiecarui suport de farfurii.

   2. Ataseaza suporturile capat cu capat, folosind inele liant. Alterneaza directia suporturilor pentru a oferi varietate.

   3. Ataseaza carlige pe perete, la intervale care se potrivesc cu colturile suporturilor de farfurii. Ca alternativa, poti suspenda panourile cu ajutorul inelelor liant si a unei tije de perdea simpla. O alta optiune este aceea de a monta suporturile ca si tratamente decorative in fata perdelei vaporoase. Perdelele transparente ajuta la mentinerea intimitatii si filtrarea luminii. Atarna fiecare suport de farfurie pe carlige peste fiecare fereastra.