Curatarea covorului persan

Curatarea covorului persan


    Daca nu doriti sa curatati un covor persan, va trebui sa-l pastrati curat, dar fiind asezat pe podea, va fi foarte greu de intretinut din cauza traficului intens. 
 
Curatarea covorului persan

    Oriunde ai amplasa covorul odata si odata tot va trebui sa il cureti. Chiar daca nu umblati cu pantofii pe covor, tot va colectiona praf din aer si de la murdaria de pe sosete sau papuci. Curatarea frecventa a unui astfel de covor nu este necesara.
   
    Pentru a determina daca covorul are nevoie de curatare, ridica pur si simplu un colt al covorului si scutura-ti putin. In cazul in care rezultatul este un nor de praf, atunci covorul are nevoie de curatare, dar unele distributii de praf si fibre reprezinta ceva normal.

  Cum curatam covorul
 
    O alta metoda de a determina daca covorul are nevoie de o curatare mai viguroasa dupa ce ati aspirat, dati cu mana peste covor timp de 5 - 10 secunde. In cazul in care exista murdarie pe maini, atunci trebuie sa-l curatati mai bine.

    Nu este neaparat necesar sa duceti covorul la o curatatorie profesionala atunci cand este nevoie sa fie curatat. O aspirare a covorului poate fi tot ceea ce este nevoie pentru o buna curatenie, dar ar trebui sa-l aspirati pe ambele parti ale covorului. Acesta este un lucru pe care putini oameni stiu ca ar trebui sa-l faca.
 
 Model de covor cu influiente orientale
 
    In cazul in care exista pete pe covor, un detergent pentru covor va functiona excelent sau puteti utiliza un instrument de curatare pe baza de aburi, care va scoate toata murdaria care s-a prins de fibre. Totusi, folositi produse care nu vor afecta culorile si modelele covorului.