Ingrijirea mobilierului din lemn

Ingrijirea mobilierului din lemn


    Mobilierul din lemn este cel mai frecvent accesoriu gasit in jurul casei si fie ca acesta este mobilierul antic din camera de zi sau masa unde se strange familia pentru cina, toate acestea au nevoie de ingrijire.

   Ingrijirea mobilierului din lemn
 
 In timp ce majoritatea oamenilor cred ca daca le sterg de praf din cand in cand ajuta in a le mentine in forma, fapt ce nu este prea departe de adevar. Lemnul este vulnerabil la schimbarile de temperatura, umiditate si lumina. Acest lucru face intretinerea lui cu atat mai importanta. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa mentii luciul si stralucirea pe mobilierul din lemn, mult mai mult decat de obicei. Iata cum poti avea grija de mobila asa cum trebuie.

Nu folosi substante de curatare ieftine si cu solutie de amoniac


    In timp ce banii nu garanteaza calitatea, este, de asemenea, adevarat ca cei mai ieftini agenti de curatare a mobilierului pot cauza mai multe daune mobilierului din lemn decat bine. Asigura-te ca orice ai folosi pentru a curata suprafata nu este prea puternic, nu are amoniac si nu va determina pe termen lung deteriorarea suprafetei. Cel mai adesea o carpa umeda, urmata una uscata va fi de ajuns. In functie de suprafata, poti folosi o cantitate mica de detergent.

Afla mai multe despre lemn si despre finisare inainte de a-l curati


    Lemnul este variat in ceea ce priveste configurarea sa, iar mobilierul din lemn vine intr-o multitudine de stiluri, compozitii si finisaje. Este important sa stii cu ce ai de-a face, inainte de a cauta metode de a-l curata. In aceasta privinta, cea mai indicata persoana cu care ar trebui sa vorbesti este cea care ti-a vandut mobila , iar daca cumperi mobilier de la o firma de design, atunci catalogul acesteia iti va da destule informatii in acest sens.  Mobilierul vechi are nevoie de o ingrijire mai atenta, in timp ce unele dintre cele mai moderne finisaje ca lacurile pre-catalizatoare si post-catalizatoare ofera mai multa protectie.

Afla mai multe despre lemn si despre finisare inainte de a-l curati

Pastreaza mobilierul din lemn departe de lumina soarelui


    Aminteste-ti, ca o regula generala, ca razele solare directe nu sunt bune pentru nici un tip de mobilier, tablouri sau fotografii. Este recomandabil sa pastrezi intotdeauna lucrurile departe de lumina soarelui si in conditii stabile. Utilizeaza draperii, jaluzele sau obloane pentru fereastra, daca este necesar, dar asigura-te ca soarele ramane departe, deoarece razele ultraviolete pot deteriora foarte rapid suprafetele din lemn.

Ai grija la temperatura si umiditate


    Suporturile sunt o necesitate, atunci cand vine vorba de utilizarea mobilierului din lemn pentru o lunga perioada de timp. Paharele care sunt prea fierbinti sau prea reci, decoloreaza suprafata, precum si orice umiditate, care este lasata in urma, vor devora suprafata. Temperatura si umiditatea sunt esentiale pentru gestionarea mobilierului din lemn si, cu exceptia cazului in care acestea sunt pastrate la o valoare constanta, este greu sa se astepte ca mobilierul sa arate bine si sa dureze in timp. Lemnul extinde absorbtia umiditatii si pentru o perioada de timp, excesul de umiditate va duce la crapaturi.

mobila trebuie lacuita o data pe an sau la doi ani de catre un profesionist


    Lacuirea este o munca specializata, care necesita multa ingrijire. Lasa cea mai mare parte a muncii in seama unui profesionist si asigura-te ca iti va renova mobilierul o data pe an. Acest lucru ar putea parea ca o aventura costisitoare, dar aceasta va extinde durata de viata a mobilierului si o va face in cele din urma o afacere profitabila. Asa cum si tu ai nevoie de concediu din cand in cand, la fel este si cu mobila!
 
 Lacuieste mobila o data pe an sau la doi ani

 

Utilizeaza idei simple si inteligente pentru a preveni deteriorarea pe termen lung


    Ai grija de piesele de mobilier, care nu sunt vizibile, deoarece acestea sunt, in general, neglijate ceea sa duce daune, care, in cele din urma, se vor intinde pe toata suprafata. De asemenea, foloseste remedii inteligente pentru a acoperi defectele minore, care apar din cand in cand. O parte ulei de lamaie, impreuna cu trei parti de ulei de masline este, in general, considerata un bun agent de polizat. In mod similar, poti gasi multe astfel de metode eficiente si simple cu scopul de a pastra stralucirea mobilierului.

    A avea grija de mobilierul din lemn nu este un lucru atat de greu, daca il pastrezi simplu si il ingrijesti in mod regulat. Mobilierul din lemn are o anumita atractie clasica, ceea ce il face durabil in timp, atat in ceea ce priveste aspectul sau, cat si trendurile dintr-o anumita perioada. De aceea, acest tip de mobilierf este preferat fata de toate mobilierele realizate din aliaje metalice, care necesita mult mai putina intretinere. Exista un farmec al varstei in ceea ce priveste lemnul si avand grija de el se asigura faptul ca farmecul va dura mai mult!