Oglinda oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din tara?

Oglinda oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din tara?


    Fie obsidian slefuit (roca vulcanica sticloasa, de culoare neagra sau bruna-cenusie, intrebuintata in epoca de piatra pentru confectionarea armelor si uneltelor), bronz sau sticla sprijinita pe metal, ne-am privit in ea reflexia de mii de ani. Totusi, oglinzile se afla undeva in afara timpului atunci cand vine vorba de design de mobilier modern si creativ. Desi oglinda a ramas la fel de-a lungul timpului, intrebuintarea ei, precum si formele originale pe care le-a luat de-a lungul timpului fac din acest obiect de ornament unul dintre cele mai creative si atractive concepte de design. 

Oglinda oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din tara?
 
    Nu conteaza din ce material este confectionata oglinda, ea trebuie sa aiba reflectie. Nu si daca te gandesti pe linie colaterala. Creatiile lui Daniel Rozin sunt non-reflective, ele interpretand imaginea cu ajutorul unei camere exterioare si o transforma prin schimbari subtile intr-o arie de obiecte mici si luminoase - efectul fiind vazut in pixeli. Rezultatul o imagine oglindita realizata din blocuri de lemn, cuie de lemn, rulmenti cu bile si chiar o gramada de gunoi.

Oglinzi non-reflective

    Transformand un perete modest in ceva ce rar vezi in afara parcurilor de distractii, aceasta oglinda magica deformeaza si contorseaneaza imaginea atunci cand treci prin fata ei o bagheta magica magnetica. Atunci cand nu mai folosesti bagheta magnetica vei vedea ca este o oglinda normala in care iti poti vedea reflectia foarte clar. Poti sparge aceasta oglinda, cu ajutorul baghetei magice, si nu vei avea cei sapte ani de ghinion.

Oglinda ce contorseaneaza imaginea atunci cand treci prin fata ei o bagheta magnetica

    Ce mai poate fi o oglinda? Iata doua idei de design care mediteaza la aceasta dilema. O oglinda poate fi un set de rafturi care incurajeaza intr-un mod subtil sa mentii ordinea si curatenia. Oglinda desinerului Juanco este sub forma unei linii de masurat.

Oglinzi unice in locuinta ta

    Privindu-te frontal in oglinda te ajuta sa te machezi si altele, insa pentru a-ti aranja parul, de exemplu, poate fi destul de dificil, sa nu spunem chinuitor avand in vedere pozitiile pe care le adoptam pentru a iesi coafura dorita. O alternativa ar fi amplasarea unei oglinzi in spatele capului, lateral, asa cum atata aceasta oglinda.

Oglinda de coafat

    O tema si doua perspective. In stanga avem Candelabrul Oglinda  la care s-a adaugat o atingere a "Fantomei de la Opera" in acest decor. In dreapta, se afla Oglinda Candelabru - o lustra care nu ar fi uimit atat de mult daca era formata din lumanari.
 
 Oglinzi sub forma de candelabru si invers