Fa-ti propria mobila cu ce ai la indemana!

Fa-ti propria mobila cu ce ai la indemana!


    Reciclarea nu trebuie limitata doar la ideea sortarii de cutii si sticle in cosuri de gunoi pentru a fi mai apoi trimise catre centrele de colectare unde vor fi transformate in noi cutii si sticle. Reciclarea poate fi privita ca reutilizarea materialelor existente pentru a realiza ceva nou si original, deseori cu functii complet diferite de scopurile pentru care au fost confectionate initial. Designerii de mobila au capitalizat aceasta notiune astfel incat rezultatele sunt unele creative si neasteptate de utilizare a acestor obiecte in locuinte.

    Fa-ti propria mobila cu ce ai la indemana!
 
    O arie larga de mobilier poate fi realizata din butoaie vechi, folosite odata la stocarea vinului. Lemnul de stejar folosit la butoaie este reprofilat in diferite moduri creative astfel incat sa se realizeze noi piese de mobilier incepand cu mese si scaune, pana la rasteluri de tinut sticlele de vin si baruri.

Mobilier realizat din butoaie vechi

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Scaun si rastel realizat din butoaie vechi
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
    Un alt material reciclabil reutilizat pentru conceperea de noi obiecte ce au legatura cu functionalitatea lor initiala este coperta cartilor transformata intr-un raft de perete. In acest caz sunt folosite coperti umoristice avand in vedere mesajul transmis prin ele, precum si ideea adaugarii unei linguri de lemn astfel incat sa fie clar unde va fi folosit raftul respectiv.
 
 
 Coperta cartilor transformata intr-un raft de perete
 
 
 Mobilier realizat din materiale reciclabile
 
 
 
 
 
 
 
 Biblioteca realizata din coperti de carti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artistul Carl Woodland creaza piese de mobilier unice folosind lemn pe care il gaseste pe plajele din Texas si California. Cele mai cunoscute opere ale sale sunt aceste mese care au partea de sus din sticla. El a mai creat lampi si opere de arta din acelasi material.
 
 mobilier unic realizat din lemn gasit pe plaja
 
 
 
 
 
 
 
 Masa din sticla si lemn reciclabil
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mese si lampi din lemn reciclabil