ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

actualizat la
04.07.2022
vizualizări
191
1 voturi
status
actualizat

 Lider în sisteme de ventilație și recuperare de căldură, ATREA vine în atenția clienților cu sisteme de ventilație și răcire diferite de sistemele clasice de aer condiționat. Cu o vechime de 32 ani, compania este prezentă și pe piața românească încă din anul 2015, fiind unul dintre importanții producători în domeniu.

Scopul echipei ATREA este să reducă pierderile de energie ale clădirilor, precum școli, spitale, clădiri de birouri, case sau apartamente, și conservă în totalitate energia prin refolosirea energiei existente, iar obiectivul principal este garanția calității produselor și eficiența energetică ridicată.

bf376358d90ec221dfffd9ecc1729f61e0080607 slide1 atreashop 646

Produsele de înaltă calitate și echipa unită sunt doi factori extrem de importanți pentru creșterea companiei și cucerirea piețelor exigente din Europa de Vest.

Țări precum Germania, Olanda, Elveția, Belgia, Regatul Unit, România, Polonia sau Slovenia au devenit parteneri solizi ai ATREA.

Cum îți dai seama că ventilația nu este optimă?

Există 4 simptome care indică o calitate slabă a aerului în cadrul spațiului de lucru. Chiar și unul singur indică nevoia de efectuare a unei verificări riguroase a sistemului de ventilație.

Toate aceste semne pot duce la o creștere a ratei de absenteism de la muncă - absențe provocate de afecțiuni ce necesită tratament curativ sau chiar concediu medical.

În SUA calitatea slabă a aerului duce la pierderi de peste 150 de miliarde de dolari - pierderi provocate de concedii medicale luate de angajații care suferă de migrene, oboseală, iritații cutanate – simptome asociate ”sick building syndrome” (sindromul ”clădirii bolnave”) – un sindrom determinat de ventilație incorectă.

1). Tuse sau respirație dificilă

Dacă nu există antecedente medicale, orice tuse uscată sau dificultate respiratorie indică calitatea slabă a ventilației din incintă (prezența în afara limitelor a particulelor de praf, alergeni și viruși).

2). Strănut sau reacții alergice

Dacă nu există un istoric al reacțiilor alergice (ochi înlăcrimați sau iritați, strănu), atunci aceste reacții indică ventilația incorectă.

3). Piele uscată sau iritată

Piele înroșită, uscată, afectată de dermatite și deshidratare semnalează că aerul din interior nu este de o calitate bună.

4). Dureri de cap/greață

Particule de pesticide, produse de curățat sau noxe pot provoca amețeli, migrene sau stări de greață.

Cum poți îmbunătăți calitatea aerului?

Care sunt totuși soluțiile pentru ventilația corectă?

În primul rând, te poți inspira din natură și să încerci să o aduci în interior: plante verzi, culori naturale sau chiar pereți din mușchi natural.

În al doilea rând, ATREA Group, producător european lider în domeniul ventilației cu recuperare de căldură furnizează soluții complete pentru o calitate impecabilă a aerului, facturi resude la energie și mai multă sustenabilitate pentru orice proiect comparativ cu clasicele aparate de aer condiționat.

La ATREA suntem focusați exclusiv pe ventilația pe bază de recuperare de căldură.

 Principiul ventilației cu recuperare de căldură

Principiul ventilației cu recuperare de căldură presupune aerisirea casei într-un mod controlat cu menținerea temperaturii constante din interior, fără a fi nevoie de deschiderea geamurilor.

Procesul fizic

Aerul proaspat introdus în casă trece printr-un schimbător de căldură din interiorul unității de ventilație, în care, din cealaltă parte a schimbătorului, intră aerul cald viciat din casă.

Cele două circuite de aer sunt perfect separate unul de celălalt printr-un sistem de plăci etanșe din interiorul blocului recuperator, iar astfel se previne pătrunderea înapoi a mirosurilor din aerul evacuat din casă în aerul proaspăt introdus.

Prin pereții plăcilor separatoare, căldura din aerul evacuat trece în aerul proaspăt, care este astfel preîncălzit cu căldura aerului viciat.

Recuperatoarele patentate ATREA obțin eficiențe ridicate de transfer al căldurii, cu valori de până la 95%.

Un punct important din lista de beneficii și diferențe față de clasicele sisteme de aer condiționat este că recuperatorul ATREA introduce aer curat și rece în dormitoare, living si bucătarie, iar temperatura este constantă în toată casa, fluxul de aer nu se simte ca în cazul aparatelor de aer condiționat, iar nivelul de umiditate este menținut constant în interior.

În anotimpul rece, același sistem recuperează căldura produsă în casă și introduce aer curat de afară, aproape la aceeași temperatură cu cel existent în interior, astfel clienții fiind scutiți de tradiționala aerisire zilnică prin deschiderea ferestrelor, iar toată căldura produsă este recuperată și NU „aruncată” pe geam.

Certificarea Eurovent de care dispune ATREA este recunoscută ca lider de clasă la nivel mondial în domeniul certificării de performanță pentru produse de climatizareventilație termică și refrigerare. Certificarea garantează că sistemul îndeplinește cerințe de igienă stricte şi asigură un climat interior mai bun, fără bacterii, viruşi sau alergeni.

Compania lucrează în strânsă legătură cu instituții de testare și laboratoare, iar toate produsele sale sunt testate și verificate în mod regulat.

 ATREA, lider al politicii de mediu și membru al multor asociații profesionale se mâdrește să îndeplinească criteriile de certificare PHI pentru această linie de produse cu debite de aer de pănă la 3600 m3/n.

Galerie fotografii ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

Contact ATREA ROMANIA SRL

 • Telefon: 0371 138 250
  Fax: Nespecificat
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Adrese:

   

  Cluj-Napoca, Calea Republicii, Nr. 107, et.2

  Otopeni, str. Ion Creangă 10K

   

 • Adresa WEB: https://atreashop.ro/

Toate informaţiile prezentate în această pagină sunt în acord scris cu firma ATREA ROMANIA SRL. Pentru orice informaţii, contactaţi ATREA ROMANIA SRL, Tel: 0371 138 250

1 Voturi

Ai colaborat cu această firmă?

Dacă ai lucrat sau cunoşti ATREA ROMANIA SRL, ai posibilitatea să oferi un vot/rating. Îți mulțumim.

ACORDĂ UN RATING:

slab mediu acceptabil bun excelent

Alţii au fost interesaţi şi de:

HOT SNOW - instalații termice, frigorifice, HVAC sau instalații pentru stingerea incendiilor
22.12.2021
1013 vizualizari

HOT SNOW - instalații termice, frigorifice, HVAC sau instalații pentru stingerea incendiilor

Compania HOT SNOW a fost înființată în anul 2012 și execută instalații termice, instalații frigorifice, instalații electrice, HVAC, punând la dispoziția clienților servicii de consultanță, proiectare și mentenanță. Societatea dorește să aducă un plu...
IOANNINA IMPEX - Echipamente de ventilație și accesorii
11.07.2022
9476 vizualizari

IOANNINA IMPEX - Echipamente de ventilație și accesorii

Compania IOANNINA IMPEX comercializează echipamente și accesorii de ventilație, printre care se numără ventilatoare, centrale de ventilare cu recuperare de căldură, grile de ventilație, control HVAC, filtre și unități de filtrare, baterii de încălzir...
Conexiuni Professional Service - instalare și întreținere aparate aer condiționat și centrale termice
09.06.2017
5844 vizualizari

Conexiuni Professional Service - instalare și întreținere aparate aer condiționat și centrale termice

Conexiuni Professional Service SRL oferă servicii integrate de proiectare, instalare și întreținere aparate aer condiționat și centrale termice. Sunt asigurate servicii de climatizare, furnizarea pieselor de schimb, alături de service pentru mărcile ...