ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

actualizat la
04.07.2023
vizualizări
1840
1 voturi
status
actualizat

ATREA este o companie prezentă în peste 30 de țări, care oferă soluții în domeniul sistemelor de ventilație și recuperare de căldură. Lider internațional, cu o vechime de peste 30 de ani, ATREA aduce în atenția clienților sisteme de ventilație și răcire diferite de sistemele clasice de aer condiționat.

Compania activează pe piața din România din anul 2015, cu misiunea de a reduce pierderile de energie în spații precum clădiri, școli, spitale, clădiri de birouri, case sau apartamente și a conserva în totalitate energia prin refolosirea energiei existente.

Țări precum Germania, Olanda, Elveția, Belgia, Regatul Unit, România, Polonia sau Slovenia au devenit parteneri solizi ATREA.

343010511 710981254365614 6928920266316425247 n

Compania lucrează în strânsă legătură cu instituții de testare și laboratoare, iar toate produsele sale sunt testate și verificate în mod regulat.

Certificarea Eurovent este recunoscută ca lider de clasă la nivel mondial în domeniul certificării de performanță pentru produse de climatizareventilație termică și refrigerare și garantează că sistemul îndeplinește cerințe stricte de igienă şi asigură un climat interior mai bun, fără bacterii, viruşi sau alergeni.

Printre produsele comercializate se numără:

 • recuperatoare de căldură, hote profesionale, centrale de tratare aer, dezumidificatoare piscine, pompe de căldură aer-aer sau filtre și accesorii.

Există 4 simptome care indică o calitate slabă a aerului în cadrul spațiului de lucru: tuse sau respirație dificilă, strănut sau reacții alergice, piele uscată sau iritată, dureri de cap/greață.

ATREA furnizează soluții complete pentru o calitate impecabilă a aerului, facturi reduse la energie și mai multă sustenabilitate pentru orice proiect comparativ cu clasicele aparate de aer condiționat.

Ventilația pe bază de recuperare de căldură

Principiul ventilației cu recuperare de căldură presupune aerisirea casei într-un mod controlat cu menținerea temperaturii constante din interior, fără a fi nevoie de deschiderea geamurilor.

Aerul proaspat introdus în casă trece printr-un schimbător de căldură din interiorul unității de ventilație, în care, din cealaltă parte a schimbătorului, intră aerul cald viciat din casă.

Cele două circuite de aer sunt perfect separate unul de celălalt printr-un sistem de plăci etanșe din interiorul blocului recuperator, iar astfel se previne pătrunderea înapoi a mirosurilor din aerul evacuat din casă în aerul proaspăt introdus.

Prin pereții plăcilor separatoare, căldura din aerul evacuat trece în aerul proaspăt, care este astfel preîncălzit cu căldura aerului viciat.

Pe măsură ce constructorii se orientează spre clădiri mai prietenoase cu mediul (case pasive, case cu consum redus de energie), un element crucial devine ventilația – ea permite etanșeizarea locuințelor dar fără afecta confortul celor din interior.

Iată câteva beneficii ale ventilației mecanice pe bază de recuperare de căldură – HVAC – destinate caselor, vilelor și apartamentelor.

ATREA este singurul producător care a dezvoltat și un software extrem de eficient și sofisticat pentru proiectarea sistemului de echilibrare: unități de ventilație echilibrată cu posibila circulație a aerului pentru ventilație, răcirea și încălzirea caselor și apartamentelor.

Soluțiile de ventilație și răcire într-un singur sistem reprezintă următorul nivel în construcțiile pasive sau cu consum redus de energie și un drum scurt și sigur către temperaturi interioare ideale pe timp de caniculă.

Noua linie DUPLEX RS5 este soluția perfectă pentru spațiile deschise rezidențiale, comerciale sau industriale – soluție care îndeplinește toate aceste criterii oferind trei funcții într-o singură unitate: răcire, încălzire și ventilare.

Clădiri industriale, spații comerciale, fabrici, spații de depozitare: indiferent de destinație, ele au nevoie de un element de bază pentru a fi atât funcționale, cât și confortabile pentru cei care vizitează sau lucrează în spațiul respectiv – un flux permanent de aer proaspăt și curat.

Care este soluția? Un sistem complet de ventilare care să asigure aportul necesar de aer în toate încăperile, care să mențină o temperatură constantă și care să lucreze eficient, evitând risipa de energie.

Linia DUPLEX Multi ECO de la ATREA este exact acea soluție, concepută de la bun început pentru a acoperi o plajă cât mai largă de nevoi prin versatilitatea modului de instalare al unităților:

 • unitate cu montaj exterior, pe acoperiș sau pe terasă;
 • unități compacte, extra-plate cu montaj la plafon;
 • unități verticale cu toate racordurile orientate în sus;

Recuperatoarele patentate ATREA obțin eficiențe ridicate de transfer al căldurii, cu valori de până la 95%.

Soluțiile de ventilație pe bază de recuperare de căldură ATREA combină principii de termodinamică, factori de mediu schimbători (umiditate, flux de aer, presiune diferențiată), panouri de control inteligente și tehnologii inovative de filtrare și ventilare pentru a limita prezența și răspândirea patogenilor și alergenilor.

Acestea sunt concepute pe baza unor noi tehnologii din domeniu, optimizate conform standardelor europene de top și personalizate în funcție de cerințele fiecărui proiect (spații rezidențiale, spații comerciale, hale industriale, spații office sau școli).

Ne apropiem de sezonul rece și iar va începe dezbaterea ”aerisirii”. Știi că este important ca aerul închis din casă să fie înlocuit cu aer proaspăt și curat. Dar dacă deschizi ferestrele, toată căldură aceea creată de centrală se va risipi. Intră aerul proaspăt și iese căldura, așa funcționează, nu?

Nu trebuie să funcționeze așa. Iată câteva soluții practice ATREA pentru sporirea nivelului de confort în casa ta.

Sediile ATREA se află în București și Cluj, iar clienții pot beneficia de consultanță-proiectare-personalizare și instalare cu ajutorul rețelei de parteneri la nivel național.

ATREA oferă nenumărate opțiuni pentru un aer sănătos în mediul școlar. Descoperă toate soluțiile, apăsând PLAY.

Galerie fotografii ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

Produse oferite de ATREA:

 • Centrale tratare aer;
 • Dezumidificatoare piscine;
 • Pompe căldură aer-aer;

Recuperatoare de căldură pentru spații rezidențiale:

 • Recuperatoare de căldură centralizate;
 • Recuperatoare de căldură descentralizate;
 • Recuperatoare entalpice;
 • Sisteme ventilație și climatizare;

Hote profesionale:

 • LINIA KUBUS;
 • LINIA MODIS 2;
 • LINIA GRANDE;
 • LINIA VARIANT;
 • LINIA OPTIMA;

Filtre și accesorii:

 • Baterii încălzire, răcire;
 • Senzori;
 • Filtre;

Servicii oferite de ATREA:

 • Rețeaua de service ATREA;
 • Devino partener ATREA;
 • Program de selectare ATREA;
 • Livrare în București: 1 – 3 zile lucrătoare;
 • Livrare în țară: 2 – 5 zile lucrătoare;

Contact ATREA ROMANIA SRL

 • Telefon: 0751 959 233
  Fax: Nespecificat
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Adrese:

  Calea Republicii, nr. 107, et. 2, Cluj-Napoca, jud. Cluj

  Str. Ion Creangă 10K, Otopeni

  FACEBOOK: Atrea

  Program: Luni-Vineri: 09.00–17.30

 • Adresa WEB: https://atreashop.ro/
1 Voturi

Ai colaborat cu această firmă?

Dacă ai lucrat sau cunoşti ATREA ROMANIA SRL, ai posibilitatea să oferi un vot/rating. Îți mulțumim.

ACORDĂ UN RATING:

slab mediu acceptabil bun excelent

Alţii au fost interesaţi şi de:

VIESSMANN ROMANIA - Sisteme de încălzire economice, eficiente și fiabile!
21.11.2014
10957 vizualizari

VIESSMANN ROMANIA - Sisteme de încălzire economice, eficiente și fiabile!

VIESSMANN - unul dintre liderii internaționali în producerea sistemelor de încălzire, este prezent în ROMÂNIA prin reprezentanța tehnic-comercială din localitatea Ghimbav, jud. Brașov și 3 puncte de lucru (în București, Bacău și Cluj-Napoca). Fondată...
DTN RO - Componente pentru climatizare - Produse frigotehnice - Aer condiționat
04.11.2015
6019 vizualizari

DTN RO - Componente pentru climatizare - Produse frigotehnice - Aer condiționat

DTN RO comercializează și asigură distribuția la NIVEL NAȚIONAL pentru o gamă largă de produse și componente folosite pentru instalații de climatizare și industria frigotehnică. Catalogul de produse al companiei cuprinde aparate de aer condiționat, c...
COINSFRI - Instalații frigorifice și instalații de climatizare
29.08.2023
10864 vizualizari

COINSFRI - Instalații frigorifice și instalații de climatizare

COINSFRI este o companie care s-a lansat în domeniul instalațiilor frigorifice și de climatizare în anul 2006. Serviciile se adresează domeniului industrial sau rezidențial, iar specialiștii COINSFRI asigură verificarea regulată a echipamentelor și e...