HIDROGEOFOR - Pompe de căldură, foraje puțuri și foraje geotehnice

HIDROGEOFOR - Pompe de căldură, foraje puțuri și foraje geotehnice

actualizat la
26.03.2018
vizualizări
4155
1 voturi
status
neactualizat
Această firmă nu are informaţii actualizate din 2018. Dacă dețineți această firmă click aici.

Compania HIDROGEOFOR se ocupă cu servicii de foraje geotehnice, foraje pentru alimentare cu apă, foraje geotermale, studii geotehnice și încercări de laborator geotehnic, studii hidrogeologice. Hidrogeofor are ca scop principal oferirea unor servicii eficiente și de cea mai bună calitate, mai ales în cazul alimentărilor cu apă potabilă, pentru ca fiecare client în parte să dispună de prețuri optime și de avantajele unor lucrări sigure și durabile!

Investește în viitorul tău alegând un partener cu experiență - HIDROGEOFOR

Hidrogeofor execută foraje pentru pompe de căldură, indiferent de dimensiunea proiectului, în orice tip de rocă, pe întreaga suprafață a țării. Datorită utilajelor de ultimă generație pe care firma le are în dotare, special create pentru execuția forajelor, dumneavoastră ca și client aveți avantajul de a beneficia de un preț optim la final.

De ce să alegi echipa Hidrogeofor?

 • Peste 700 de foraje pentru pompe de căldură
 • Personal specializat și calificat în domeniu
 • Peste 200 de foraje pentru puțuri de alimentare cu apă și niciun client nemulțumit!


Tot Hidrogeofor este aliatul dumneavoastră și în ceea ce privește forajele pentru puțuri, datorită adaptării soluțiilor pentru fiecare caz în parte. Construcția unui foraj pentru o casă are nevoie de apă dintr-un acvifer de medie adâncime și o izolare a acviferului freatic plin de impurități, pe când un foraj pentru firmă are nevoie de studiu hidrogeologic și aviz de la Apele Române, iar construcția lui se face la o adâncime mai mare, ceea ce presupune materiale mai rezistente.

Chiar și metodele de dezvoltare ale forajului sunt diferite de la caz la caz; dacă pentru forajele casnice este de ajuns o simplă denisipare, pentru forajele de irigații sau foraj de alimentare cu apă a unei localități este necesară o metodă de dezvoltare mai precisă care cuprinde: pistonări cu apă sub presiune, perieri ale interiorului tubulaturii, spălări cu tripolifosfați, sterilizări cu cloramină, dar și altele.
logo-bn-hidrogeofor
Compania asigură studiul geotehnic, adică documentația tehnică obligatorie în proiectarea oricărui tip de construcție care ajută la identificarea terenurilor problematice ce pot degrada clădirile în timp. Scopul unui studiu geotehnic este de a putea asigura un nivel de siguranță necesar pentru rezistența, stabilitatea și condițiile normale de exploatare a construcției, în raport cu terenul de fundare. Investigarea terenului de fundare se face prin foraje din care se recoltează eșantioane care sunt mai apoi analizate în laborator geotehnic, adâncimea de investigare și numărul forajelor ce alcătuiesc studiu geotehnic depinzând de riscul geotehnic.

Sistemele de epuisment realizate de Hidrogeofor ajută la scăderea nivelului apei subterane până la o anumită adâncime, proiectată astfel încât să se poată desfășura fără probleme tehnice sau de siguranță. Cel mai important aspect în acest caz este de a putea reduce costurile aferente fundațiilor speciale, în special pereții mulați. De exemplu în cazul unei lucrări, pentru o incintă de pereți mulați încastrați în stratul impermeabil de argilă, urmat de scoaterea apei dintr-o incintă etanșă, s-a optat pentru coborârea apei folosind un sistem de epuisment și doar parțial piloți secanți în zona unde trebuiau realizate sprijiniri, lucru care a ajutat la o scădere considerabilă, de la 1.5 mil euro ajungându-se la 1.1 mil euro.

Pentru gama completă de servicii accesați hidrogeofor.ro

Galerie fotografii hidrogeofor - pompe de căldură, foraje puțuri și foraje geotehnice

Această firmă nu are informaţii actualizate din 2018. Dacă dețineți această firmă click aici.

Servicii oferite de HIDROGEOFOR:

Foraje geotermale pentru Pompe de Căldură
 • Procurarea tuturor materialelor necesare, obținând discounturi de la furnizor și transferându-le către client (sonde geotermice, material special de cimentare, distanțieri, distribuitoare tur-retur, cămine geotermice, colectoare orizontale, etilenglicol etc.)
 • Proiectare și optimizare prin firmele colaboratoare
 • Execuție foraje pompe de căldură la standarde europene conform normativului german VDI4640, folosind cele 3 utilaje de foraj proprii, dotate special pentru geotermie: Beretta T57 Geo, Beretta T44 și Beretta T41.
 • Executăm lucrarea la cheie, respectiv foraje pompe de căldură, colectoare orizontale, montare cămine geotermale, suduri electrofuziune, șanțuri, umplere și aerisire sistem geotermal, teste de presiune și curgere, redare teren la starea naturală, evacuare fluid de foraj și detritus.
 • Acordăm garanție 3 ani pentru întregul sistem! Durata de viață a materialelor folosite, specificată de producător, se încadrează între 50 – 100 ani
Foraje Puțuri pentru Alimentare cu Apă

Etape:

 • 1.Consultanță oferită de un inginer geolog, specializarea hidrogeologie, pentru a găsi soluția optimă pentru cerința clientului (se stabilește adâncimea forajului, modalitatea de execuție, diametrul de săpare, diametrul de tubare, pietrișul mărgăritar - dacă deja sunt informații despre zonă, modalitatea de izolare a stratelor contaminate, modalitatea de curățare și limpezire a forajului, tipul de teste de pompare, raportul final, redarea terenului la starea inițială, grafic de execuție, condiții de plată)
 • 2.Semnarea contractului care va include toate clauzele discutate
 • 3.Mobilizarea instalației de foraj și anexe
 • 4.Săpat gaură de foraj conform cu metodologia stabilită: în sistem uscat cu coloană de protecție / cu circulație directă cu noroi de foraj sau aer comprimat / cu circulație inversă etc.
 • 5.Efectuarea măsurătorilor geofizice în gaura de sondă pentru identificarea stratelor acvifere
 • 6.Probarea tubajului (alegere interval cu filtre și dimensiuni fante în funcție de granulometria stratului acvifer)
 • 7.Montare centrori pentru poziționarea corectă a tubulaturii de PVC în gaura de sondă
 • 8.Tubat coloană PVC cu fante tip screen (suprafața activă 4-7%) sau fante tip Johnson (suprafața activă 20-30%). Pentru lucrări de importanță majoră se tubează filtre și burlane INOX
 • 9.Introducere pietriș mărgăritar, sort special, cuarțos, pentru filtrare nisip și alte impurități
 • 10.Introducere dop izolator format din peleți bentonitici sau dop de lapte de ciment sau dop de material special cu conductivitate hidraulică mică
 • 11.Liftat cu compresor și pompă mamuth până la limpezirea apei. În funcție de importanța forajului se vor face pistonări pe secțiuni de filtre, spălări cu tripolifosfat, perieri cu jet sub presiune.
 • 12.Umplere gaură de sonda până la suprafața cu material argilos
 • 13.Introducere pompă submersibilă si efectuarea testelor de pompare pentru determinarea parametrilor hidrogeologici ai acviferului și stabilirea debitului optim de exploatare, precum și adâncimea de imersie a pompei submersibile finale.
 • 14.Sterilizarea forajului cu soluție pe bază de clor pentru eliminarea bacteriilor
 • 15.Prelevare probă de apă și analiza acesteia în laboratorul acreditat
 • 16.Demobilizare instalație de foraj și anexe
 • 17.Predare raport final (schița forajului, calcul debit optim de exploatare, instrucțiuni privind tipul pompei submersibile și adâncimea de introducere în foraj)
 • 18.Eliminare fluid de foraj, eliminat detritus și astupare batale
Studii Geotehnice
Studii Hidro+Avize
Epuismente
Dintre cele mai mari lucrări executate de Hidrogeofor, enumerăm:
 • Mall Park Lake, Antreprenor General – Strabag, Antreprenor Fundații - SBR SOLETANCHE BACHY FUNDATII
 • Mega Mall, Antreprenor General – Bogart, Antreprenor Fundații - Terratest
 • Stație de epurare Hoghiz, Antreprenor General – Alpine Bau GMBH
 • Stație de epurare Bolintin, Antreprenor General – Alpine Bau GMBH
 • Stație de epurare Mihăilești, Antreprenor General – Alpine Bau GMBH
 • Imobil Alexandrina Office, Antreprenor Fundații – SBR
 • Imobil Skanska, Antreprenor Fundații - SBR
 • Imobil Unirii View, Str Corneliu Coposu, Antreprenor General – Bogart, Antreprenor Fundații - Terratest
 • Primăria Municipiului București, Antreprenor General – Rotary Construcții
Sondaje de Penetrometrie statică și dinamică
Analize de laborator Geotehnic Carotaj Geologic Micropiloți
22495986 1995092574042034 732514793912748187 o

Contact HIDROGEOFOR SRL

Această firmă nu are informaţii actualizate din 2018. Dacă dețineți această firmă click aici.

Alţii au fost interesaţi şi de:

Atelier Ad Hoc Arhitectura - birou de proiectare
24.06.2021
2317 vizualizari

Atelier Ad Hoc Arhitectura - birou de proiectare

Atelier Ad Hoc Arhitectura are în spate o echipă de proiectare cu experiență în elaborarea proiectelor de orice fel, urmărind toate etapele procesului de autorizare și execuție, de la faza de concept, până la finalizarea lucrărilor de construcții. Ac...
LUCA PREST - Proiectare și execuție construcții civile și industriale, parcuri eoliene, lucrări de drumuri
21.02.2020
12421 vizualizari

LUCA PREST - Proiectare și execuție construcții civile și industriale, parcuri eoliene, lucrări de drumuri

LUCA PREST se află pe lista marilor companii de construcții apreciate din România. Aceasta deține un parc logistic propriu de utilaje și echipamente performante și pune la dispoziție diverse tipuri de servicii în domeniul construcțiilor civile și ind...
MACONZ CONSTRUCT - Construcții industriale, pardoseli industriale și hidroizolații
12.08.2021
7752 vizualizari

MACONZ CONSTRUCT - Construcții industriale, pardoseli industriale și hidroizolații

MACONZ CONSTRUCT realizează diverse tipuri de lucrări în domeniul construcțiilor civile și industriale, executând hale metalice, hidroizolații, pardoseli epoxidice, platforme, drumuri din beton și nu numai. Firma oferă servicii de execuție cu proprii...