VITRALII AUTENTICE - vitralii

VITRALII AUTENTICE - vitralii

actualizat la
12.08.2008
vizualizări
2252
0 voturi
status
neactualizat
Această firmă nu are informaţii actualizate din 2008. Dacă dețineți această firmă click aici.
    In conceptia generala vitraliile sunt percepute ca fiind sticla trasa manual, colorata in masa si arta de a o folosi pentru a crea o separatie a spatiilor cu o utilitate subliniata de frumos. Din punct de vedere al materiilor sticla se coloreaza prin adaugare de saruri metalice si procedee tehnologice speciale pentru textura, nuanta si consistenta. Sticla valorificata prin culoare este manufacturata in vitralii sub forma bucatilor de sticla aranjate astfel incat sa formeze imagini sau modele, intregul fiind consolidat de o structura de plumb sustinut de un suport rigid. De asemenea, termenul "vitralii" este asociat cu ferestrele pe ale caror suprafete vitrate au fost aplicate vopsele si emailuri tratate termic in cuptoare.
    Din punct de vedere al laturii artistice vitraliile constau in talentul de a concepe modelul, precum si tehnica laborioasa de a asambla piesele decorative astfel incat sa isi suporte propria greutate. Multe ferestre de dimensiuni foarte mari au rezistat testului timpului si au ramas aproape intacte inca din perioada tarzie a Evului Mediu, acest lucru constituind si principalul motiv pentru care vitraliile sunt principala forma de arta vizuala care a supravietuit pana astazi.
    In acest context putem defini scopul unui vitraliu nu prin a permite privitorului din interior sa vada in exterior ci de a admira lumina ce patrunde. Pentru aceasta vitraliile pot fi acceptate ca fiind decoratiuni iluminate.Din punct de vedere al design-ului, in vitralii gasim motive narative desenate cu inspiratie biblica, din istorie si literatura, reprezentand sfinti sau patroni. Pot reprezenta episoade tematice, pot constitui efigii si blazoane pentru institutii de arta, stiinta, precum si pentru resedinte.
    Astazi, putem vorbi despre vitralii ca fiind un element major in iluminarea spatiilor moderne cu puterea de a innobila si defini personalitatea elementelor din design-ul interior. Le putem cataloga mai concret prin metodele de executie, fiecare dintre acestea prezentand valente deosebite:

Vitralii Overlay (Aplicate)

    Sunt in varianta cea mai practica pentru a decora spatiul cu un spectacol de lumina si culoare intr-un timp scurt si cu costuri reduse. Sunt realizate prin decorarea unui suport din sticla cu fire de plumb, diverse finisaje (natur, antic, patinat, auriu), fara a se traversa prin sticla. Desenul astfel obtinut se decoreaza cu filme concepute special, cu structura multistrat, protectie UV a spatiului interior, laminare si texturare colorata sau transparenta. In functie de model, vitraliile aplicate pot fi innobilate cu stralucirea cristalelor fatetate intr-o gama impresionanta de forme si reflexii.

Vitralii cu profil de plumb H

    Ofera senzatia de autentic folosind sticla colorata in masa, prelucrate manual de specialisti mondiali (Spectrum SUA). Reprezinta cea mai dificila, dar si cea mai spectaculoasa si mai sigura metoda de executie a vitraliilor. Se foloseste sticla trasa manual, colorata in masa sau texturata, pe formele careia se muleaza perfect plumbul tras, rezultatul fiind un ansamblu foarte rezistent care permite suprafete mari de lucru, mai ales datorita tehnicii de cimentare si profilelor de rigidizare folosite pe contur. Varietatea de modele este nelimitata, cristalele se regasesc adeseori in modelele aplicate la usi sau glasvanduri. Vitraliul cu plumb profil H permite introducerea unei bucati de sticla pictata manual cu degradeuri, detalii fine cum ar fi nervurile unei frunze (metoda Grisaille).

Vitralii Tiffany

    Reprezinta varful de gama in domeniu si utilizeaza cele mai nobile materiale prelucrate prin metoda clasica (cristale fasetate, sticla trasa manual, sticla colorata in masa sau iridiscenta, sticla fuzionata, plumb turnat manual cu finisaje de antichizare si patinare), permitand cel mai inalt grad de complexitate al modelului. Dificultatea de executie este mai scazuta decat in cazul metodei de vitraliu cu plumb profil H, ceea ce a permis raspandirea pe scara larga din momentul in care Louis Comfort Tiffany a conceput si expus metoda. Vitraliile Tiffany se preteaza mai mult modelelor asimetrice si au o inclinatie mai artistica datorita neuniformitatii firului de delimitare (la Tiffany liniile au grosimi mai mari si mai mici putand fi adaptate necesitatilor modelului, pe cand la metoda H grosimea liniilor este constanta).
    O sectiune aparte o reprezinta lampile Tiffany. Prin lampile Tiffany putem intelege toata forta de culoare a unui vitraliu transferata asupra unei lampi de interior (de birou sau pe picior inalt) independent de lumina exterioara. Aceste "minuni" de minutiozitate si atentie la detaliu se executa din bucati mici de sticla ordonate pe un numar infinit de planuri care transfera caldura lor cu stil si eleganta.
    Sticla decorativa este cea mai facila metoda de a da valoare usilor cu costuri foarte reduse si un aspect estetic deosebit (sticla sablata cu model, sticla pictata manual, fuzionare, fasetare).

Galerie fotografii vitralii autentice - vitralii

Această firmă nu are informaţii actualizate din 2008. Dacă dețineți această firmă click aici.
  • Peste 1000 de modele de sticla decorativa
  • Peste 300 de tipuri de sticla colorata in masa, texturata, termofuzionata
  • Posibilitatea de a reproduce fidel un model de vitraliu deja existent
  • Posibilitatea de a crea impreuna un model de vitraliu
  • Consultanta de specialitate in ceea ce priveste vitraliul
  • Transport si montajul vitraliilor in suportul existent
  • Termene de executie foarte scurte pentru vitralii

Contact SC Vitralii Autentice SRL

Această firmă nu are informaţii actualizate din 2008. Dacă dețineți această firmă click aici.

Alţii au fost interesaţi şi de:

HOLZE DESIGN INDUSTRY - Uși și ferestre din lemn stratificat de calitate superioară
30.05.2024
12032 vizualizari

HOLZE DESIGN INDUSTRY - Uși și ferestre din lemn stratificat de calitate superioară

HOLZE DESIGN INDUSTRY execută și distribuie ferestre și uși din lemn stratificat, mobilier din lemn pentru bucătărie, obloane și rulouri din lemn, glafuri și pergole, foișoare, parchet din lemn, scări din lemn masiv și stratificat și alte produse di...
GLASS DECO STUDIO - vitralii
12.08.2008
2666 vizualizari

GLASS DECO STUDIO - vitralii

    Vitraliul aplicat este un produs pentru decorarea geamurilor ce aduce in casa caldura si frumusetea vitraliilor clasice asigurand in acelasi timp o mai buna protectie si o mai mare diversitate fiind usor de montat. Procesul presupu...
CRAZY GLASS - Prelucrare sticlă și oglinzi, tâmplărie PVC și geamuri termopan
02.04.2024
16188 vizualizari

CRAZY GLASS - Prelucrare sticlă și oglinzi, tâmplărie PVC și geamuri termopan

CRAZY GLASS este o firmă specializată în servicii de prelucrare a sticlei și oglinzilor și comercializează tâmplărie PVC și geamuri termopane, cabine de duș, balustrade, uși, oglinzi (simple și decorative) și multe altele. Balustradele și treptele d...