Ce stii despre corpul tau?

Ce stii despre corpul tau?


    Cu toata tehnologia de care dispunem si cu toate cunostintele acumulate de-a lungul istoriei tot nu am ajuns sa stim totul despre propriul nostru corp. Spre exemplu, de ce nu ne putem folosi mai mult de 10-15% din creier? Ce s-ar intampla daca am putea? Totusi, exista anumite curiozitati pe care le-am aflat, iar in cele ce urmeaza le puteti afla si voi.

Ce stii despre corpul tau?
 

Creierul mare cauzeaza guri inghesuite


    Evolutia nu este perfecta. Daca ar fi fost, am putea avea aripi in loc de masele de minte. Uneori, caracteristicile inutile se gasesc in jurul unei specii, pur si simplu pentru ca nu fac mult rau. Dar maseaua de minte nu a insemnat intotdeauna numerar pentru stomatologi. Cu mult timp in urma, aceasta a servit ca un al treilea set de molari. Dar, pe masura ce creierul nostru a crescut, s-a schimbat si structura oaselor fetei, lasandu-ne cu o gura suprapopulata.

Creierul mare cauzeaza guri inghesuite

Blondele au mai mult par


    S-a spus despre ele ca se distreaza mai mult decat brunetele si cu siguranta, au mai mult par. Culoarea parului determina cat de dens este parul capilar. Un om obisnuit are 100.000 de foliculi de par, fiecare fiind capabil sa produca 20 de fire de par individuale, in timpul vietii unei persoane. Blondele au o medie de 146.000 de foliculi, in timp ce femeile cu parul negru tind sa aiba aproximativ 110.000 foliculi. Cei cu parul saten se incadreaza in medie cu 100.000 de foliculi, iar roscatele au parul cel mai putin dens, de aproximativ 86.000 foliculi.

Blondele au mai mult par

O persoana obisnuita emana 14 flatulente in fiecare zi


    Chiar daca iti place sa crezi ca esti prea demn sa dai gaze, realitatea este ca aproape toata lumea va de cel putin cateva pe zi. Digestia determina organismul sa elibereze gaze care pot fi dureroase, daca sunt blocate in abdomen si nu sunt eliberate.

O persoana obisnuita emana 14 flatulente in fiecare zi

Orgasmele apara barbatii de cancer la prostata


    Doua studii mari, raportate in 2003 si 2004, au constatat ca barbatii de varsta medie care au avut (sau cel putin isi amintesc sa fi avut) cel putin patru orgasme pe saptamana, intre 20 si 40 de ani, au avut un risc redus de cancer de prostata. Unii cercetatori speculeaza ca ejacularile pot curata prostata de agentii cancerigeni.
 
 Orgasmele apara barbatii de cancer la prostata