Componentele echipamentelor de supraveghere wireless

Componentele echipamentelor de supraveghere wireless


    Daca sunteti in cautarea unui sistem de supraveghere, acum este momentul, pentru ca acum suntem la rascruce a  migrarii inspre inovatie, produse mai eficiente si din punct de vedere al costurilor pentru cerintele de securitate ale casei si mediului de afaceri.

Componentele echipamentelor de supraveghere wireless
 
Cele 5 componente de baza ale echipamentelor de supraveghere video wireless, sunt:
1. Camere
2. Transmitatoarele
3. Receptoare
4. Aparate de inregistrare (DVR / VCR) DVR = Digital Video Recorder; VCR = VideoCassette Recorder.
5. Afisaje video (monitoare sau televizoare)
Toate 5 din aceste componente sunt montate intr-o anumita combinatie pentru a crea un sistem de supraveghere video complet.

Functionarea sistemului de supraveghere wireless

Transmitatoarele


    Camerele Wireless folosesc de obicei transmitator de 2.4GHz - video si audio ale caror standarde variaza de la 200 "la 700" in functie de conditiile de mediu. Cu toate acestea exista transmitatoare mai puternice pe piata. Veti afla ca cele mai multe camere mobile sunt dotate cu transmitatoare.

Receptoarele


    Receptorul intercepteaza un semnal transmis de catre camera wireless, dupa care transmite semnalul catre DVR sau VCR care este conectat la receptorul respectiv.

Aparatele de inregistrare


    VCR - VCR inregisteaza pe o caseta video care creeaza necesitatea de a schimba caseta atunci cand se termina banda. VCR lansate recent au diverse caracteristici cum ar fi determinarea timpului si detecteaza miscari video permit VCR-ului sa inceapa inregistrarea numai daca este detectata miscare. Determinarea timpului se face printr-o serie de imagini captate intr-un anumit interval de timp. Aceasta inseamna ca nu este inregistrat fiecare cadru, astfel in timp real. Cele doua caracteristici ajuta la economisirea spatiului pe casetele de 9 ore.

    In functie de cat de multa activitate detecteaza o caseta de 9 ore, aceasta ar putea tine chiar si saptamani la rand. Pentru ca inregistreaza numai atunci cand se percepe  miscare...se sectioneaza dupa 30 de secunde, se reinitializeaza si asteapta pentru urmatoarea miscare.

    DVR (Digital Video Recorder) - spre deosebire de VCR, inregistreaza video catre un computer  sau alte mijloace media, cum ar fi un CD sau DVD. Acest lucru face un DVR usor de intretinut, pentru ca nu exista benzi voluminoase sa fie schimbate si nici riscul de a-si pierde calitatea video cand se inregistreaza peste varianta anterioara. Multe DVR pot fi operate si monitorizate de la distanta, de oriunde din lume prin intermediul internetului.

    Prin selectarea punerii in aplicare a aceastei solutii destul de simple pentru desfasurarea activitatii de afaceri, precum si pentru siguranta locuintei, va veti simti protejati si castigati confort.
    Mall-urile, scolile, spitalele, parcarile, garajele, cladirile de birou, aeroporturile, cazinourile, serviciile de guvern, depozitele si toate institutiile financiare acum pot folosi frecvent sistemele de supraveghere video in scopul de a proteja marfa lor costisitoare si de a limita pierderile. Prin acest sistem veti sti cu siguranta ca familia va este protejata.
 
Sistem de supraveghere pentru o afacere sau pentru acasa

    In concluzie, sistemul de supraveghere pentru o afacere sau pentru acasa, ar fi recomandabil sa selectati un sistem complet. Fiind un sistem simplu nu se deduce din importanta sa sau din functia sa de supraveghere. Cheltuielile suportate cu achizitionarea de echipamente de supraveghere video wireless, merita efortul si costul, pentru ca acest echipament nu numai ca reduce costurile de securitate, dar ajuta, de asemenea, in ceea ce priveste diminuarea criminalitatii si vandalismul.