Controlul daunatorilor asupra plantelor de interior

Controlul daunatorilor asupra plantelor de interior


    Urmeaza aceste sfaturi de gradinarit interior astfel incat sa ti departe daunatorii de gradina.

    Unii dintre acesti gandaci traiesc in interiorul plantelor si se afla intr-un loc grozav pentru ei: cresterea de plante luxuriante si  temperatura calda. Iata cum poti sa scapi de acesti daunatori:

Controlul daunatorilor asupra plantelor de interior
 
  • Pentru a tine sub control viermii albi (Pseudococcus), incearca sa scufunzi un tampon de bumbac in alcool si freaca zona infectata. Verifica in special articulatiile plantei, acolo unde frunzele se imbina cu tulpina.
  • Pentru a trata paianjenii acarieni, du planta la chiuveta si pulverizeaza cu apa foliajul; paianjenilor acarieni nu le place mediul umed. Daca infestarea este vasta, poti folosi sapun cu insecticide; este un produs non-toxic si poate fi folosit in conditii de siguranta in interior. Asigura-te ca vei trata si spatele frunzelor.
Dezinsectie si deratizare
 
  • Pentru a combate insectele, asa cum sunt paduchii de plante, pulverizeaza frunzele cu apa. Pentru a combate insectele zburatoare ca mustele albe, agata capcane lipicioase (hartie galbena lipicioasa) intr-un loc in apropierea plantelor.
  • In momentul in care vezi o plnta infestata, izoleaz-o astfel incat populatia de insecte sa creasca. Gaseste un alt loc in casa care ofera aceleasi conditii sau mai bune, pentru a muta (si trata) planta acolo.
  • Rupe frunzele ce au ciuperci, astfel ca boala nu se va difuza.
  • Oferiti-i plantei ce are nevoie din punct de vedere al luminii, solului, umiditatii si nutritiei. O planta care nu este sub stres din cauze fiziologice poate sa faca fata insectelor mult mai bine.
Plante de apartament