Vopsirea mobilei vechi

Vopsirea mobilei vechi


  • Aseaza ziare pe jos, inainte de a incepe sa vopsesti si pentru a acoperi zona din jurul pieselor de mobilier pentru a fi vopsite.
     Vopsirea mobilei vechi
 
  •  Nu uita sa lucrezi intotdeauna intr-un spatiu bine aerisit, cum ar fi aleea din fata casei sau un garaj deschis si actioneaza cu prudenta atunci cand lucrezi cu substante chimice si instrumentele utilizate pentru acest proiect. De asemenea, ai grija sa porti ochelari de protectie si manusi.
  • Incepe prin a indeparta vopseaua veche ce se scorojeste de pe mobilier. Fa acest lucru cu un pistol de caldura sau cu produse chimice pentru a elibera straturile grele. Chimicalele includ folosirea unui solvent. Substantele chimice folosite depind de tipul de finisaj ce trebuie eliminat.
Vopsirea mesei

  • Presara un strat de rumegus peste straturile de vopsea chiar inainte de indepartarea lor. Acest lucru va ingrosa straturile de vopsea, ceea ce iti va permite inlaturarea mai usoara a acestora si eliminarea lor.
  • Nu este necesar sa eliminia toate straturile de vopsea in josul lemnului, dar asigura-te ca vei nivela suprafata pentru a fi uniforma. Utilizeaza intotdeauna smirghel fin pentru a slefui mobila. Mucegaiul de pe mobilier poate fi usor distorsionat prin slefuire. De asemenea, slefuirea perturba modul in care vopseaua se absoarbe in lemn si poate crea zone ce arata neuniform. 
  • Cand slefuiesti zone de pe mobilier in care ajungi greu, incerca sa legi in jurul unui creion o bucata de smirghel, o rigla din lemn pentru diferite variatii de slefuire.
  • O metoda simpla de a proteja zonele sa nu se pateze cu vopsea este de a masca marginile sau zona cu o banda adeziva de hartie. Nu se utilizeaza banda de mascare, deoarece aceasta se va lipi de lemn si va lasa urme de adeziv.
Vopsirea dulapului

  • In cazul in care mobila are imbinari ce se clatina sau slabite, poti rezolva aceasta problema cu produse ce au la baza lipiciul. La magazinele de specialitate, seringile sunt incluse pentru a injecta lipiciul in imbinarea slabita, umfland lemnul pentru a-l etansa.
  • Pentru a ajunge la colturile inguste, utilizeaza un tampon de bumbac ca si instrument de vopsit.
  • Cel mai bine este sa spreiezi cu vopsea piesele complicate ornate cu diverse sculpturi sau cu texturi dure, cum ar fi rachita. Tine cutia in miscare, atunci cand pulverizezi vopseaua si elibereaza butonul la sfarsitul fiecarui proces. Este indicat sa tii spray-ul la o departare de 18 - 31 cm de orice element.
Cel mai bine este sa spreiezi cu vopsea piesele complicate ornate cu diverse sculpturi .