Curatarea si intretinerea de mese de terasa din impletituri imitatie de ratan

Curatarea si intretinerea de mese de terasa din impletituri imitatie de ratan


Daca detii mese de terasa din imitatie de ratan stii ca, atunci cand arata bine, aceasta este o piesa de mobilier de gradina superba, sofisticata si eleganta. Dar daca nu ai grija de masa de terasa, aceasta poate deveni cu usurinta neatractiva. Prin urmare, este important sa se aiba in vedere intretinerea mesei de terasa, cat de bine poti.

Mese de terasa din impletituri imitatie de ratan
 
Mesele din ratan natural nu trebuie lasate sa stea in locuri umede, deoarece acestea pot fi afectate de mucegai. In general, masa de terasa din ratan se poate curata luand o sticla de inalbitor, diluandu-l si apoi frecand zona respectiva, pentru a indeparta mucegaiul.

Mesele de terasa din ratan natural nu ar trebui lasate sa se usuce, deoarece acestea devin fragile. Pentru a realiza un echilibru fericit trebuie sa stergi masa de terasa din ratan cu o carpa umeda ce contine detergent, periaz-o cu o perie rigida ce va elimina praful din impletitura si va pastra mesele de terasa curate si proaspete. Lumina UV poate face ca nuanta de ratan sa se decoloreze, astfel incat nu tineti masa de terasa din ratan prea mult timp in razele directe ale soarelui, fara perne sau huse. Pentru a prelungi durata de viata a mesei de terasa din ratan, va trebui sa amplasezi masa in interior, atunci cand nu este utilizata, cu exceptia cazului in care locuiesti intr-o zona tropicala.
 
Mese de terasa

Avand grija de masa de terasa din ratan sintetic ce este realizata din materiale artificiale, aceasta tinde sa nu fie afectata de vremea umeda de afara, acest lucru inseamna ca este o masa de terasa rezistenta ce poate fi amplasata afara tot timpul anului. Masa de terasa se poate spala ocazional, dupa care periata, ceea ce va mentine proaspat acest stil de mese. Mesele de terasa din imitatie de ratan beneficiaza de faptul ca nu sunt afectate de razele UV, astfel acoperirea mesei nu este o mare preocupare. Totusi, daca ai de gand sa lasi masa de terasa din imitatie de ratan, tot anul in aer liber, atunci este indicata folosirea huselor pentru ca intretinerea sa fie realizata mai usor, iar curatarea ei se poate realiza la inceputul fiecarui sezon, cand ajungi sa utilizezi mese de terasa.