Design interior

Design interior


    Designul interior reprezinta imbinarea si armonizarea tuturor elementelor de amenajare interioara. Cu alte cuvinte, designul interior este stilul locuintei ce reflecta personalitatea celui ce traieste in spatiul respectiv. Chiar daca se apeleaza la ajutorul unui profesionist in domeniu, acesta va tine cont de gusturile noastre si chiar va accentua ceea ce ne reprezinta. De asemenea, cu ajutorul internetului, putem utiliza un soft de proiectare atat pentru amenajarile interioare, cat si pentru cele exterioare.

Design interior
 
    In tendintele de astazi se afla stilul minimalist si cel modern, insa mai nou se pune accent si pe combinatii ale stilului rustic, etno cu cel modern si bineinteles cu atingerea personala a proprietarului. De aceea, este recomandat ca inainte de a incepe orice renovare interioara sa ne documentam din diverse surse, reviste, internet, cu privire la diversele stiluri care sunt compatibile cu gusturile noastre astfel incat sa obtinem efectul dorit.

    Totusi putem vorbi si de un stil urban, care inglobeaza toate stilurile, cel minimalist, etno, modernist. Ce reprezinta de fapt acest stil? Este stilul de la care pleaca pleaca ideile si tendintele designer-ilor care seteaza stilul, in functie de cerintele pietei, astfel incat sa satisfaca dorintele majoritatii consumatorilor.  

    In zilele noastre, design-ul interior devine o globalizare de stiluri ale diverselor zone din lume prin intermediul tehnologizarii informatiilor si anume, prin intermediul internetului. Daca in trecut, aproape fiecare tara era caracterizata printr-un stil propriu de design interior din cauza lipsei de informatii, in prezent se poate contura o combinare de stiluri si idei in functii de preferinte. Putem afirma faptul ca internetul faciliteaza intalnirea dintre cerintele consumatorului cu ideile date de designer si arhitect.

Design interior al camerei de baie

    Prin urmare, designul interior a devenit o diversitate de idei si concepte, datorita influientelor ce se transmit ale diferitilor designeri si arhitecti. Se poate spune totusi ca ne-am pierdut identitatea in ceea ce priveste stilul traditional al tarii respective? Ei bine, personalitatea ne-o formam in functie de mediul in care traim si de informatiile primite din diverse surse. Prin urmare, de ce sa nu profitam de tehnologie pentru a imbunatati si inova ideile de design, astfel incat sa obtinem casa visurilor noastre in care sa ne putem relaxa dupa o zi lunga la locul de munca. Astfel ne putem imagina o camera cu ferestre mari, decorate cu frumoase draperii ce cad in falduri, in care predomina lumina naturala, peretii sunt amenajati cu un tapet cu imprimeuri, iar mobilierul consta intr-o canapea pe care sunt asezate perne decorative, in fata ei un taburet din material textil pe care se gasesc reviste si carti, veioze cu abajururi pretioase si diverse elemente de ornament. Aici putem combina o masuta ce are picioare cu incrustatii clasice cu o canapea cu linii moderne, de exemplu.

    Culorile si imbinarea acestora detin un rol important in designul interior, demonstrandu-se ca acestea au un efect predominant in starea noastra emotionala. Prin urmare, acestea trebuie alese cu grija, deoarece trebuie sa ne gandim la armonizarea peretilor cu mobilierul si cu elementele de decor pentru un rezultat satisfacator. Culorile vii si indraznete ne induc o stare activa, in timp ce nunatele pastelate ne imbie la relaxare.

Culorile in designul interior urban

    Pentru a accentua culorile camerei sau un obiect anume, cum ar fi un tablou de exemplu, putem folosi corpurile de iluminat, incepand de la o banala veioza, continuand cu spoturi si de ce nu cu grandioase candelabre care iti vor transforma incaperea respectiva intr-una sofisticata si pretioasa. Putem folosi lumina pentru un ambient romantic, cu lumina difuza, sau pentru birou, cu lumina puternica. Oricum le-am folosi, corpurile de iluminat constituie un element important in design-ul interior, avand capacitatea de a tranaforma in totalitate stilul.

Design interior minimalist in bucatarie

    In concluzie, stilul casei noastre trebuie sa fie acela cu care ne identificam, iar daca elementele de design interior sunt armonizate atunci intr-adevar efectul va fi cel scontat si va veti putea bucura de linistea mult dorita in intimitatea casei voastre confortabile.