Inspectie si reparatii in constructia cadrelor ferestrelor

Inspectie si reparatii in constructia cadrelor ferestrelor


    Daca exista scurgeri in jurul unui cadru de fereastra, ar trebui sa se faca o examinare atenta si efectuarea reparatiilor in cazul in care acestea sunt necesare. In jurul partii de jos a ferestrei, cauta in special gauri sau fisuri mari in partea de sus a pervazului. Este posibil sa existe crapaturi sub partea interioara a taburetului sau a pervazului ferestrei, daca acesta nu este batut in cuie bine; iar daca taburetul fost taiat prea scurt, ar putea exista fisuri la unul sau la ambele capete.

    Inspectie si reparatii in constructia cadrelor ferestrelor
 
     De asemenea, acolo unde benzile de separare si puntile scripetelor intalnesc pervazul de sus, ar putea exista ramane gauri, ca urmare a neglijentei la montare. Astfel de deschideri si fisuri pot fi inchise in mod satisfacator prin conducerea ferma a taburetului in jos si completarea spatiilor cu chit alb sau compus de etansare, la fel ca ceea ce ai folosi pentru instalatiile sanitare din bucatarie si baie, cum ar fi chiuvetele.

    Uneori, apa de ploaie sau cea provenita din topirea ghetii de pe pervazul exterior al ferestrei poate fi fortata sa intre in interior pe sub fereastra si taburet, scurgandu-se in jos pe perete. Aceasta infiltratie poate fi prevenita, de obicei, prin eliminarea partii de jos a tocului ferestrei si brazdand o cuta sau canelura de-a lungul partii de jos a sinei, dintr-o parte in alta.

 Daca exista scurgeri in jurul unui cadru de fereastra, ar trebui sa se faca o examinare atenta

    Astfel, se formeaza o cavitate care va verifica ploaia inainte de a putea sa intre in interiorul ferestrei. Sigilarea cadrelor aplicata cu atentie va preveni scurgerea de aer si va impiedica umiditatea sa intre in jurul  usilor si ferestrelor. De aceea este atat de des folosita pentru dusurile cu aburi. Dusurile cu aburi sunt inutile daca interiorul dusului nu este sigilat in mod corespunzator.

    Acolo unde pervazul din partea de sus adera la sub-pervarz, nu poate exista o fisura care va permite intrarea umiditatii si a aerului, cu exceptia cazului in care este etansat cu chit alb sau acoperite cu jgheaburi de scurgere de metal. Pune jgheaburi noi, daca este necesar, de preferinta, din cupru, cu marginea superioara indoita in sus, sub sindrila, iar marginea de jos se extinde peste marginea exterioara a ferestrei aproximativ o jumatate 3 cm si indoit in jos, pentru a forma o platforma.

    Inainte de amplasarea jgheabului, este indicat sa sigilezi fisurile din jurul cadrului ferestrei cu chit alb sau compus de etansare. Uneori, carcasa exterioara materialul profilat adiacent pot sa nu fie stranse bine si necesita re-nituirea lor lor. In unele cazuri, carcasa exterioara poate fi nituita peste sindrila in loc sa fie fixata direct in carcasa.

    Aceasta metoda de deschidere sub forma de frunze triunghiulare intre partea din spate a carcasei si fiecare sindrila, iar daca imbinarile de sub acoperitoarea externa nu sunt protejate corespunzator, va intra aer. Aceasta este o problema comuna gasita in sauna din casa. Cei ce au saune nu-si dau seama imediat ca aburii saunei ies prin crapaturile mici din usi si ferestre.
 
Tocul ferestrei

    In astfel de cazuri, carcasa exterioara poate fi inlaturata, fisurile de dedesubt trebuie umplute cu chit alb, in timp ce deschiderile triunghiulare pot fi inchise fara a scoate carcasa prin angajarea a una din cele doua metode.

    Acestea pot fi etansate fie cu calti (fibra de canepa din franghie de canepa gudronata) de 3 cm grosime, iar apoi este umplut cu compus de etansare sau acoperite printr-o fasie de lemn (de aproximativ 4 cm latime si de aceeasi grosime ca si carcasa) taiat pentru a se potrivi cu iregularitatile suprafatei si marginile nituite.