Introducerea corpurilor de iluminat in designul de interior

Introducerea corpurilor de iluminat in designul de interior


    Utilizarea de luminii este un element integrant in arta, arhitectura si design. Corpurile de iluminat au puterea de a schimba dramatic aspectul unei locuinte cu totul, de la o sculptura la o camera de familie sau chiar un coridor. Incorporarea elementelor de iluminat intr-o casa poate modifica ambianta, de la curat si modern la cald si rustic, creand stari specifice si consolidand culorile si texturile.

    Introducerea corpurilor de iluminat in designul de interior
 
Considerati aceste sfaturi utile pentru a aduce in interiorul casei atat elemente de iluminare naturala, cat si pentru cea artificiala, astfel incat rezultatele vor fi cele dorite:
  • Lasati lumina naturala sa straluceasca. Ferestrele aduc calitatile dinamice ale luminii fiecarei zile intr-o acasa, capturand privelistea de afara, sporind intensitatea culorilor, inundand suprafetele, camerele sau orice interior cu lumina naturala.
    Cu toate acestea, aducand in interior mai multa lumina naturala, acest lucru poate creste temperatura unei camere ca urmare a transferului de caldura prin ferestre. Pentru a obtine soarele natural in casa, fara schimbari nedorite de temperatura, ai putea lua in considerare sticla colorata pentru a reduce transferul de caldura.

    In plus fata de capitalizarea luminii naturale prin plasarea strategica a ferestrelor, aveti posibilitatea de a alege dintr-o sfera larga de forme de ferestr, desene si modele pentru a crea un fler artistic. Pentru o varietate de proiectare, incluzand desene personalizate nelimitate realizate de artizani, poti lua in considerare ferestrele din lemn sau cele imbracate in metal.

Iluminarea gradinii

    Daca eficienta energetica si mentenanta scazuta reprezinta preocuparile principale, ferestrele din vinil va vor oferi aceste caracteristici accesibile, impreuna cu un aspect curat, eficientizat.

Lumini de interior decorative
  • Folositi lumini decorative pentru zi si noapte. Utilizarea iluminarii alternative poate prezenta caracteristici unice in interiorul si in afara acasa. In loc sa folositi corpuri de iluminat traditionale sau lumini de masa, puteti utiliza combinatii artistice de umbre si lumini in gradina, cu lumini subtile in copaci sau in interiorul casei pentru a linia marginile tavanului sau ale unui candelabru realizat din sticla mata.
Utilizarea iluminarii alternative poate prezenta caracteristici unice in interiorul si in afara acasa.
  • Reflecta lumina pentru a spori ambianta. Deseori, trecute cu vederea ca si un element cheie in iluminarea casei, oglinzile au fost utilizate in mod traditional, doar ca un instrument de reflectie personala. Plasamentul creativ al oglinzii poate face ca incaperea sa fie inundata de lumina, facand-o sa para mai mare si mai stralucitoare.

    In timp ce un perete intreg de oglinzi poate parea un pic cam riscant, plasarea unor oglinzi inramate din loc in loc, pe un perete bine ales, aduce un element proaspat si artistic in casa.

Candelabru din sticla

    Indiferent de sursa sa - fie ca este vorba de lumina naturala care strabate in interior printr-o fereastra sau stralucirea eleganta a unei lampi de masa sau candelabru - iluminatul a devenit un important accesoriu decorativ intr-o casa.